Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Európa-liga: Íme a magyar csapatok ellenfelei! – sorsolás után

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) illetékesei szerdán délben elkészítették az Európa-league 2018/19-es kiírásának első selejtezőkörének a párosítását. Ellenfelet kapott a Ferencváros, a Budapest Honvéd és az Újpest, valamint a magyar, de szlovák színekben induló FC DAC 1904.

EL-2019

FC DAC 1904 (2. csoport)
Domzale (szlovén)
Gabala (azeri)
Dinamo Tbilisi (grúz)
Rangers (skót)
Apollon Limassol (ciprusi)

FC DAC 1904 – Dinamo Tbilisi (grúz)

Vida Kristopher csapata a Dunaszerdahely sikeresen elkerülte a skót Rangers csapatát, mely a kiemelt ellenfelek közül a legnehezebbnek tűnt. Továbbá sikerült elkerülni a szlovén Domzale csapatát, és a papíron jóval erősebb ciprusi Apollon Limassol együttesét is. A DAC játékosai egy grúz túrára készülhetnek, az ellenfél a Dinamo Tbilisi csapata lett.

Újpest (3. csoport)
Maribor (szlovén)
Trencín (Trencsén, szlovák)
Viitorul (román)
Neftci (azeri)
Tobol Kosztanaj (kazah)

Újpest – Neftci (azeri)

A Maribor, a Trencin és a Viitorul csapatát sikerült elkerülni, így viszont nagy utazás vár a lila-fehérekre, akik Azerbajdzsánba készülhetnek, az ellenfél ugyanis a Neftci lesz.

Ferencváros (6. csoport)
NK Osijek (Eszék, horvát)
Maccabi Tel-Aviv (izraeli)
FK Sarajevo (bosnyák)
Anortoszisz Famaguszta (ciprusi)
Kajrat Almati (kazah)

Ferencváros – Maccabi Tel-Aviv (izraeli)

Jól belehúzott a zöld-fehér együttes, avagy a magyar ezüstérmes az izraeli sztárklub, a Maccabi Tel-Aviv ellen készülhet.

Budapest Honvéd (7. csoport)
Partizan Beograd (szerb)
Slovan Bratislava (szlovák)
Kesla (azeri)
CSZKA Szofia (bolgár)
Rabotnicski (macedón)

Budapest Honvéd – Rabotnicski (macedón)

A Budapest Honvéd elkerülte a legnehezebb kiemelt csapatokat (Slovan Bratislava, Partizan Beograd, CSZKA Szófia). A kispestiek macedón túrát kaptak, az ellenfél a Rabotnicski csapata

A selejtezőkör első fordulójának sorsolását június 20-án, szerdán 13 órakor rendezik Nyonban. Az első mérkőzéseket július 12-én, a visszavágókat július 19-én abszolválják a csapatok.