Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2018: jó dán kezdés után pontosztozkodás – VIDEÓVAL

Amint azt az előzetesünkben is megpendítettük, a várakozásnak megfelelően remek kis mérkőzés lett a Dánia – Ausztrália összecsapásból. A három pontot végül egyik fél sem szerezte meg, pedig a papíron sokkalta erősebb dánok nyerhettek is volna, ám látványosan játszani nem akarós második félidőt produkáltak.

dánVSausztrál001

A szurkolók sajnos hiába várták az auszik kezdőcsapatába a veterán legendát, Tim Cahillt, a szamoai származású támadó most sem kapott lehetőséget Bert van Marwijk szövetségi kapitánytól. Sőt, a holland szakember már a sajtóval is meglehetősen mostohán bánt, mondván az ő feladat végzését előre senki ne kérdőjelezze meg. Természetesen jó eséllyel van Marwijk is csak tisztában volt vele, hogy egy megkopott mozgékonyságú Cahillel sem lenne közelebb a csodához a csapata.
A dánok sokkal frissebben, robbanékonyabban mozogtak a kezdősípszót követően, ami nem csak a tehetség számlájára volt írható. Age Hareide tanítványai jobb összhanggal mozogtak a pályán. Bár senki sem emelkedett ki túlzottan az európai gárdából, az erőteljes gerinc folyamatosan megmutatta magát: Kasper Schmeichel lassan olyan magabiztos jelkép lesz a kapuban, mint egykor Európa-bajnokságot nyert édesapja. A védelem közepén Simon Kjaer és Andreas Christensen klasszis páros. A középpályán Lasse Schöne remekül osztogatott és szűrt is, miközben a támadók a „darálóban” remekül teret csináltak Christian Eriksen kibontakozásában.
A különbségek ellenére mégis 1-1-gyel ért véget az első félidő. A dánok már a 7. percben vezetéshez jutottak Eriksen kapáslövésével a teljesen enerváltan lézengő ausztrál védők között. Csakhogy ne legyen olyan sima a piros-fehérek útja, a szünet előtti hajrára fordulva a már bejáratott videóbíró tett nagy szolgálatot. Egy utólagos elemezésnek hála a játékvezető a „jó nevű” Yussuf Yurari Poulsen kezezése miatt ítélt büntetőt a „vendégek” számára. Azt pedig a csapatkapitány Mile Jedinak értékesítette.

A második félidőre látszólag a dánok rájöttek, hogy elég lesz számukra a döntetlen is. Az ausztrálok többet mutattak, ám korlátolt képességeik, és látható fáradtságuk miatt többször is inkább távoli lövésekkel próbálkoztak. Ám előbbiek szerencséjére a már emlegetett Schmeichel állt a kapuban.

Dánia – Ausztrália 1-1 (1-1)
Helyszín: Szamara Arena (Szamara); Vezette: Antonio Mateus Lahoz (spanyol)
Dánia: Schmeichel – Larsen, Christensen, Kjaer, Dalsgaard – Eriksen, Schöne, Delaney – Sisto, Jörgensen (Cornelius, 68.), Poulsen (Braithwaite 59.).
Ausztrália: Ryan – Behich, Milligan, Sainsbury, Risdon – Mooy, Jedinak – Kruse (Arzani, 68.), Rogic (Irvine, 82.), Leckie – Nabbout (Juric, 75.).
Gólszerzők: Eriksen (7. perc), ill. Jedinak (38. perc-büntetőből)
Sárgalapok: Poulsen (37.), Sisto (84.), ill. –

A C csoport állása:

vb2018ccsop001

A meccs összefoglalója: