Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2018: Mbappe szállította a továbbjutást a franciáknak – videóval

Franciaország nem túl lehengerlő játékkal, de legyőzte a Peru válogatottját, amivel kiharcolták a továbbjutást is. Kylian Mbappe szerezte az egyetlen francia találatot, ami az első világbajnoki gólja is volt. Peru bátran játszott, ám eredménytelenül, ezzel pedig biztosan búcsúznak a tornától. 

980347354

Forrás: fifa.com

Franciaország játszott jobban, de Peru sem volt alárendelt szerepben. A 6. percben Cueva suhintotta rá távolról a labdát, ami először veszélyesek tűnt, de végül a kapu felett szállt el néhány centire. A 11. percben Griezmann nem találta el a labdával a kaput egy hatalmas helyzetban, majd a 16. percben a kapáslövését védte bravúrral Gallese. A 31. percben Paolo Guerrero csapott le a védelem mögé belőtt labdára, ám lövését Lloris még épp elérte. A 34. percben azonban egy szerencsés találattal megszerezték a vezetést a franciák. Giroud lőtt kapura, amit még kivédett Gallese, de a labda az éppen érkező Mbappe elé került, aki közvetlen közelről talált be a hálóba, ezzel megszerezve első világbajnoki találatát. A gól után többet birtokolták a labdát a franciák, és a 46. percben Lucas Herandez növelhette is volna az előnyüket, ám tizenhatoson belüli lövését a kapus védeni tudta.

A második játékrész eleje szabálytalanságokkal volt tele, nagyobb helyzet is csak az 50. percben érkezett Peru oldaláról, amikor Aquino próbálkozott egy távoli lövéssel, és Llorist átjátszva a keresztlécet találta el. A félidő felében a peruiak beszorították a franciákat, és egymásra jöttek a kisebb-nagyobb helyzetek. A 68. percben Advincula mutatott be szép lövést közepes távolságból, a labda azonban kicsivel a kapu fölé szállt. A 74. percben egy szép támadás végén Carillo adta be a labdát, amit még éppen elért Cueva, ám csak az oldalhálót találta el. A 87. percben szabadrúgással jöhettek a peruiak kb. 24 méterről, amit Guerrero kapura is küldött, de gyenge lövés volt, így Lloris könnyedén védte. A franciák nem játszottak jól a második játékrészben, és az utolsó percben kiharcolt szögletet sem tudták gólra váltani, de így is meg tudták nyerni a mérkőzést, amellyel kiharcolták a továbbjutást a nyolcaddöntőbe.

Franciaország – Peru: 1-0 (1-0)
Helyszín: Központi stadion (Jekatyerinburg) Vezette: Mohammed Abdulla Hassan (Egyesült Arab Emírségek)
Gólszerzők: Mbappe (35.) ill. –
Sárga lap: Matuidi (16.), Pogba (86.) ill. Guerrero (23.), Flores (80.), Aquino (80.)
Kiállítás: – ill. –

Franciaország: Lloris, Hernandez, Umtiti, Varane, Pavard, Kante, Pogba (N’Zozni, 89.), Matuidi, Griezmann (Fekir, 82.), Mbappe (Dembele, 75.), Giroud. Szövetségi kapitány: Didier Deschamps

Peru: Gallese, Advincula, Ramos, Rodriguez (Santamaria, 46.), Trauco, Aquino, Yotun (Farfan, 46.), Carillo, Cueva (Ruidiaz, 82.), Flores, Guerrero. Szövetségi kapitány: Ricardo Gareca

A C csoport állása: 

Screenshot_3
https://www.youtube.com/watch?v=8cu8ipXWbww