Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

VB 2018: „Beszélni mindenki tud, még a papagájok is…” – Neymar

Góllal vette ki részét Costa Rica legyőzéséből Neymar, aki a találkozó után megkönnyebbült, de ki is fakadt közösségi oldalán.

Nem volt könnyű meccse a Selecaónak, amely megszenvedett Costa Rica együttesével az E. csoport pénteki első mérkőzésén. Az ötszörös világbajnok csak a ráadásban tudta legyűrni a középamerikai társaságot. Neymar góllal járult hozzá a sikerhez, s a lefújás után könnyeivel küszködve rogyott le a gyepre. „Nem mindenki tudja, mit kellett átélnem ahhoz, hogy itt legyek. Beszélni mindenki tud, még a papagájok is, de nem mindenki tudta volna megcsinálni! Ezek az öröm könnyei voltak, a nehézségek leküzdése után kibuggyanó könnyek, az erő könnyei, a győzni akarás könnyei. Soha nem volt könnyű dolgom az életem során, és most sem lesz könnyebb. Az álom tovább él, ami nem is álom, hanem cél! Gratulálok a mérkőzéshez, f.szák vagytok, srácok!” – írta ki Instagram oldalára a brazilok tízese. A PSG támadóját rengeteg kritika illette az első csoportmeccsen látott öncélú játékára célozva.

Ezt erősítette meg Tité is. Szerinte ugyanis Neymar teljes felépülése még odébb van, ám a kapitány azt is hozzátette, nem szabad a válogatottnak Neymartól függenie. „A teljes felépülése még folyamatban van, most végigjátszotta a meccset. Ő is emberi lény, szüksége van némi időre ahhoz, hogy újra magas színvonalon teljesítsen. A csapatnak erősnek kell lennie, nem szabad kizárólag Neymartól függenie – fogalmazott, majd hozzátette, ő is belesérült az első gól utáni ünneplésbe. – Azt hiszem, meghúzódtam. Az ünneplés óta kicsit sántikálok, túlságosan izgatottak voltunk.”

Costa Rica ezzel a vereséggel lemondhat a továbbjutásról, lévén nullapontos, miközben a brazilok már néggyel állnak, Szerbia és Svájc pedig este játszik. A szerbek eddig három pontot szereztek, míg a svájciak eggyel várják a második kör aktuális összecsapását éppen a szerbek ellen.

„Nem tudom, mi mást tehettünk volna. Amit csináltunk, az tökéletes volt. A világ második legjobb csapata ellen játszottunk, és figyelembe véve, hogy mivel rendelkezünk, teljesen észszerű volt az, amit próbáltunk megvalósítani” – ezt már Óscar Tabarez, Costa Rica kapitánya mondta az értékelés során.