Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2018: Brazília javíthat, nagy bajban Argentína – előzetes

Brazíliának kötelező a győzelem Costa Rica ellen amennyiben tovább akarnak menni a csoportjukból. Ez egy minimális cél, ám az argentinok ettől is igencsak messze járnak.

9jateknap

14:00 Brazília – Costa Rica (E-csoport; Saint Petersburg)

A nap legjobban várt mérkőzésén hamar túl leszünk. Miután a brazilok egy meglepő döntetlent játszottak Svájccal, muszáj javítaniuk Costa Rica ellen. A seleção azonban nagy bajban lehet, hiszen a két nappal ezelőtti edzésen Neymar a bokáját fájlalva hagyta el a pályát. Elképzelhető, hogy a télen összeszedett sérülése újult ki, amiből nem gyógyult ki százszázalékosan. Mindent összevetve nem lesz könnyű dolguk azzal a Costa Ricával, akik 1-0-ra kikaptak a szerbektől.

17:00 Nigéria – Izland (D-csoport; Volgograd)

Miután tegnap este Horvátország szó szerint lemosta a tavalyi döntős argentinokat, biztossá vált, hogy ott lesznek a legjobb tizenhat között. Hogy ki lesz a párjuk az még kérdéses. Ha Izland megveri Nigériát ők jönnek fel a második helyre, ám ha az afrikaiak meglepik a szigetországot ők állnak továbbjutásra. Messiéknek a döntetlen lenne a legjobb eredmény, de ha tovább is mennek a kétszeres vb győztesek nem sok jóra számíthatnak.

20:00 Szerbia – Svájc (E-csoport; Kaliningrad)

A szerbek óriási önbizalommal vághatnak neki a Svájc elleni találkozónak. Bár Maticék jobban játszottak közép-amerikai ellenfelüknél, azért sokszor rezgett a léc náluk is. Svájc sem panaszkodhat, mivel egy jó szöglet is elég volt a világbajnoki esélyes brazilokkal szemben. Amennyiben Szerbia nyerni tud, úgy biztos továbbjutok, ám ha Svájc szerzi meg első győzelmét a vb-n még nagy kavarodások lehetnek.

Mihók Richárd