Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2018: Nigéria meglepte Izlandot, és begyűjtette a három pontot – videóval

Egy nagyon eseménytelen első félidő után a másodikra igazán felpörögtek az események, aminek a végén a nigériaiak örülhettek. Musa duplájával megszerezték a három pontot, ezzel pedig nagyon közel kerültek a csoportból való továbbjutáshoz. 

Forrás: fifa.com

Nem volt egy eseménydús első félidő Nigéria és Izland között. A játékrész első nagy helyzete a 3. percben érkezett, amikor Sigurdsson remek szabadrúgáslövését védte kiválóan Francis Uzoho. A meccs további részében csak annyi történt, hogy a játékosok passzolgatták egymás között a labdát, Izland pedig egyszer-kétszer támadni tudott. A 45. percben  Sigurdsson végzett el egy szabadrúgást, amit a Bjarnason majdnem el is ért, de végül csak a kapu mellett szállt el a labda. A hosszabbításban Bodvarsson fejelhetett egy szöglet után, de ezzel sem találták el a kaput. Nigéria egyetlen kapura lövési kísérlet nélkül zárta a félidőt.

A második játékrész már izgalmasabban kezdődött, hiszen a 49. percben Nigéria megszerezte a vezetést. Moses beadását követően Ahmed Musa vette le gyönyörű mozdulattal a labdát, majd a kapu közepébe lőtt. A gól után is jól játszottak a nigériaiak, és felélénkült a mérkőzés is, hiszen Izlandnak is szüksége volt a gólra. A 66. percben Moses lőtt kapura, de a labda pár centivel elkerülte a kapu jobb oldalát. A 72. percben egy szabadrúgás után Balogun fejelhetett, és a labda csak centikkel kerülte el a kaput. Nagyon beindultak az afrikaiak, a 74. percben Musa a kapufát találta el, ám egy perccel később már betalált, megszerezve csapata második gólját. Musa lefutotta az összes izlandi védőt, majd a kapust kicselezve talált a hálóba. A 82. percben Ebuehi rúgta meg a tizenhatoson belül Finnbogasont, amiért a játékvezető előbb nem ítélt tizenegyest, ám a videóbíró asszisztálásával végül megadta a büntetőt Izlandnak. Gylfi Sigurdsson állt a labda mögé, ám a kapu fölé lőtte, ezzel elszalasztva a lehetőséget a szépítésre. A 88. percben Finnbogason ismét közel járt az egyenlítéshez, ám lövését bravúrral védte Uzoho. Izland még a végén vezetett néhány támadást, de nem tudták kihasználni a 6 perc hosszabbítást, így Nigéria szerezte meg a győzelmet, amivel felugrottak csoportjuk második helyére.

Nigéria – Izland: 2-0 (0-0)
Helyszín: Volgográd Aréna (Volgográd) Vezette: Matthew Conger (új-zélandi)
Gólszerzők: Musa (49. 74) ill. –
Sárga lap: Idowu (44.) ill. –
Kiállítás: – ill. –

Nigéria: Uzoho, Balogun, Troost-Ekung, Omeruo, Idowu (Ebuehi, 46.), Ndidi, Mikel, Etebo (Iwobi, 90.), Moses, Musa, Iheanacho (Ighalo, 85.). Szövetségi kapitány: Gernot Rohr

Izland: Halldorsson, Saevarsson, Arnason, Ragnar Sigurdsson (Ingason, 65.), Magnusson, Gislason, Gunnarsson (Skulason, 87.), Gylfi Sigurdsson, Bjarnason, Bodvarsson, Finnbogason. Szövetségi kapitány: Heimir Hallgrimsson

A D-csoport állása: 

https://www.youtube.com/watch?v=FUV2Qv-I2ZQ