Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Magyaros derbi Kazahsztánban

Miközben javában dübörög az oroszországi labdarúgó-világbajnokság, addig néhol fut a bajnoki szezon. Így van ez Kazahsztánban is, ahol ma az élvonalban magyaros rangadót rendeztek!

Az Elek Ákossal a kezdőjében felálló Kairat Almaty a Kleinsheisler Lászlót a kezdőbe nevező Asztana csapatát fogadta a kazahsztáni bajnokság 15. fordulójában. Alapvetően is rangadónak számít ez a párosítás, ami egyben magyaros derbi is. Ráadásul a két magyar játékos végigjátszotta a találkozót!

A mérkőzést megelőzően jól megszokott módon az Asztana állt az élen, míg a hazaiak mögöttük a másodikok voltak. A házigazda ezt megelőzően legutóbbi 4 meccsét nyerte a bajnokságban, míg az Asztanánál ez a legutóbbi 3 bajnokijukról volt elmondható.

Úgy tűnt, a mai rangadón bizakodhat az újabb sikerben a Kairat Almaty, amely a 30. percben szerzett vezetést Kuat révén (1-0)! A szünet előtt viszont még jött a válasz, ugyanis a ráadásban Despotovic egyenlített (1-1)! A folytatást követően sokáig úgy tűnt, pontosztozkodás lesz a vége, ami a vendégeknek kedvez, ám végül az Asztana teljesen a maga javára billentette a dolgokat. A hajrában Murtazayev vette be a hazai kaput, ezzel eldöntve a rangadót (1-2)! Az Asztana 43 ponttal áll így az élen, míg az Almaty 35 egységet gyűjtött, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy a 2. helyezett ténylegesen csak 15 meccsen van túl, míg az éllovas immár 17 bajnokit tudhat a háta mögött. Ennek tükrében izgalmas harcra van kilátás a bajnoki címért.

Kazah bajnokság, 15. forduló
Kairat Almaty – Asztana • 1-2 (1-1)
Gólszerzők: Kuat (30.), ill. Despotovic (45+2.), Murtazayev (88.)

A kazah Premier League állása