Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2018: Kolumbia simán elintézte Lengyelországot -videóval

A H-csoportban mindkét csapat úgy lépett pályára, hogy egy vereség az a vb szereplésük végét jelentette volna. Ennek meg is lett az eredménye, nagy küzdelem után végül Kolumbia örülhetett, még Lengyelország búcsúzott a kontinens tornától.

Az első percek “természetesen” az “ismerkedéssel” teltek, ami érthető ismerve a nagy tétet, ennek köszönhetően pedig az óvatosságé és a fegyelmezettségé volt a főszerep. Azonban ahogy haladt a mérkőzés a játék képe nem sokat változott, egyik gárda sem tudott mit kezdeni a másikkal, de főleg magával. Talán Kolumbia játéka javult fokozatosan, ám ők sem tudtak komolyabb lehetőségeket kialakítani. Azután amikor már mindenki a szünetre gondolt és próbálta volna elfelejteni ezt a gyenge első félidőt érkezett a 40. perc és Mina. A Barcelona kolumbiai védője ugyanis egy felhőfejessel megszerezte csapatának az oly fontos előnyt majdnem hogy a legjobbkor. James Rodriguez beadását egészen elképesztő magasságból bólintotta be a védő Szczesny kapujába. Ennek köszönhetően ezzel a kolumbiai előnnyel vonulhattak a felek a szünetre.

A második játékrészben már javult valamit a helyzet, mármint ami a játékképet illeti. Mindkét csapatnak voltak lehetőségei, mi több Lengyelország Lewandowski révén könnyen egyenlíthetett volna az 59. percben, ám Ospina kifogott a sztárcsatáron. A folytatásban még nehezebb helyzetbe kerültek a lengyelek, ugyanis a 70. percben Falcao is lecsapott. A gólgyáros Quinterotól kapott egy szenzációs passzt majd külsővel gyönyörűen lőtte el Szczesny mellett a játékszert, ezzel kettőre növelve a kolumbiaiak előnyét. És ha ennyi nem lett volna elég akkor rá 5 percre már 3 állt Kolumbia neve mellett. Falcao az előbb még gólt szerzett most pedig gólpasszt adott Cuadradonak. Aki egy az egyben a kapussal higgadt maradt és tekert szép gólt a lengyel kapuba. Ezzel igazából minden lényegi kérdést lezárva. A lengyelek még a hajrában szépíthettek volna, ám Ospina ezt sem szerette volna. Győzelmével a kolumbiai csapat sorsa a saját kezében, amennyiben az utolsó fordulóban megverik a csoportelső szenegáli válogatott úgy biztos ott vannak a legjobb 16-ban. Még Lengyelország egy Japán ellen már kiesőként még szépen búcsúzhat.

Lengyelország – Kolumbia 0-3 (0-1)
Helyszín: Kazán Aréna Játékvezető: Ramos C. A. (Mex)
Gólszerzők: ill. Mina (40.), Falcao (70.), Cuadrado (75.)
Sárga lapok: Bednarek (61.), Goralski (85.) ill. –
Kiállítva: –

Lengyelország: Szczesny – Pazdan (Glik 80.), Bednarek, Piszczek – Rybus, Goralski, Krychowiak, Bereszynski (Teodorczyk 72.)- Kownacki (Grosicki 57.), Lewandowski, Zielinski Vezetőedző: A. Nawalka

Kolumbia: Ospina – Arias, Sanchez, Mina, Mojica – Aguilar (Uribe 32.), Barrios – Cuadrado, Quintero(Lerma 73.), James – Falcao (Bacca 78.) Vezetőedző: A. Pekerman

A mérkőzés összefoglalója:

Hamarosan…

Képek forrása: www.facebook.com/fifaworldcup/