Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Európai sztárcsapatok gólszerzői a vb-n! Melyik klub hogy áll?

Féltávnál tart az oroszországi labdarúgó-világbajnokság, avagy a csoportkör második fordulója után 32 mérkőzésen van túl a mezőny, így a bajnokavatásig további 32 összecsapás vár még ránk. Hétfőn megkezdődik a csoportkör utolsó szakasza, avagy elkezd kirajzolódni a torna egyenes kieséses szakaszának ágrajza. De hogyan is szerepelnek eddig Európa sztárcsapatai, kinek hány gólt szorgoskodtak össze a játékosai a torna első felében? Valamint hogy áll a Top 5 liga gólszerzők terén? A választ mutatjuk.

A Premier League és a La Liga között hatalmas a versenyfutás, miközben a többi bajnokság jócskán elmarad. Ilyen tekintetben ez egy érdekes mérőszám, illetve összevetés, de ez is jól mutatja, hogy a világ két legjobb bajnoksága az angol és a spanyol. Ami a klubcsapatokra való lebontást illeti (itt csak a sztárcsapatok játékosainak góljait tüntettük fel), a Real Madrid és a Tottenham egy külön párharcba kezdett, de üldözőből sincsen hiány. Harry Kane (5), Ronelu Lukaku (4) és Cristiano Ronaldo (4) találatai sokat nyomnak a latba, jelen pillanatban ők a gólkirályi cím fő várományosai.

Top 5 bajnokság

1. Premier League – 23 gól
2. La Liga – 22 gól
3. Bundesliga – 7 gól
4. Ligue 1 – 5 gól
5. Serie A – 4 gól

A tornán egyébként 32 meccsen 85 gól született eddig, ebből 47 szereztek a felsorolt sztárcsapatok labdarúgói. A góltermésen egyébként sokat javított Oroszország, Belgium és Anglia gólérézkeny játéka. A meccsenkénti gólátlag jelenleg 2,65, kíváncsian várjuk a folytatást.

Sztárcsapatok

1. Real Madrid – 8 gól
2. Tottenham – 7 gól
3. Man. United, Atletico Madrid, Barcelona – 5-5 gól
6. Villarreal, Chelsea, Man. City – 3-3 gól
9. Dortmund, Liverpool, PSG – 2-2 gól
12. Napoli, Roma, Monaco, Juventus, Arsenal – 1-1 gól