Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Roberto Carlos “lehúzta” Neymart és egy másik brazilt méltatott

A brazil válogatott egy nyögvenyelős döntetlennel kezdett Svájc ellen, majd a hosszabbításban tudta legyőzni Costa Rica legjobbjait. Roberto Carlos szerint az emberek többsége Neymar formájával azonosítja a Selecao esélyeit, mindenki róla beszél, holott a stafétabot jelenleg nem a PSG sztárjának a kezében van.  

Roberto Carlos (világbajnok brazil futballista): “Mindenki Neymarról beszél, pedig Coutinho az, aki a brazil válogatott vezérévé emelkedett. Amikor a riválisok védői Neymarra koncentrálnak, akkor Coutinho dönti el a meccseket. Meggyőződésem, hogy Coutinho már Neymar szintjén van.”

Miközben Neymar arról beszél, hogy a világ legjobbja, sem a közvélemény, sem pedig a szurkolók nincsenek hasra esve attól, amit a pályán mutat. Noha van egy gólja és övé a világbajnokság eddigi talán legszebb megmozdulása, sokan inkább az eséseiről és a hajáról beszélnek. Mondjuk tény, hogy Svájc ellen kapott rendesen, ő a vb-k történetében az első játékos, aki ellen tízszer szabálytalankodtak, ez látszott a szitává rúgótt sportszárán is. Mégis Philippe Coutinho az, aki pontot, majd pedig győzelmet érő gólt lőtt, sokkal többet volt játékban, és a második legtöbb kulcspasszt (7) adta eddig a világbajnokságon, a belga De Bruyne (9) mögött.