Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2018: Csoportelsőségért küzd a házigazda; Kieshetnek Ronaldoék – ELŐZETES

Sajnos vagy sem, de máris elértünk a 2018-as világbajnokság csoportfázisának utolsó fordulójához. Az A csoportban már megkaptuk a válaszokat a legfontosabb kérdésekre, azonban a B jelű négyesben még kizuhanhat az egyik nagyágyú.

16:00 Szaúd-Arábia – Egyiptom (TV: Duna)
Hiába szerepel hosszú idő után újra vb-n az egyiptomi válogatott, az afrikai együttes szurkolói mégis csalódásnak érzik a szereplést. A korábbi Bajnokok Ligája döntőn megsérülő Mohamed Salah nélkülözése sajnos a csapat játék is meglátszott, hiába próbálta kihozni abból a maximumot Hector Cúper. Az argentin szövetségi kapitány nem tudott csodát tenni, így ma csak a becsületéért küzdhet a már kiesett csapata. Szaúd-Arábia mindig is az adott világbajnokság leggyengébb résztvevőinek egyike volt, amelyre csak kijutott. Így talán nem árulunk el nagy meglepetést, ha kijelenthetjük: a népharag miatt izguló Salah-ék ma egy komoly szépségtapasszal felérő verésben részesíthetik az ázsiai együttest.

16:00 Oroszország – Uruguay (TV: M4 Sport)
A csoportelsőség a tét a rangadón. Igaz, valódi tétje annak sincs, hogy ki lesz az első, lévén botorság lenne válogatott a spanyol és a portugál válogatott között. Az oroszok parádés gólkülönbségének köszönhetően már egy döntetlen is a házigazda elsőségét jelentené egyébként, amelyet teljes joggal meg is érdemelne, lévén erőn-, és várakozásokon felül teljesítve döngölte földbe eddigi két ellenfelét. Uruguay eddig azonban igazi „sötét lóhoz” méltóan csak nagyon keveset mutatott eddigi tudásából, de mind tudjuk, hogy úgyis az egyenes kieséses szakaszban kell igazán nagyot villantani.

20:00 Irán – Portugália (TV: Duna)
Az biztos, hogy Portugáliának már egy döntetlen is elég a továbbjutáshoz, ám botorság lenne a luzitánok részéről remire hajtani. Szinte biztosra vehető, hogy Cristiano Ronaldo egyik legfontosabb játszótársa hiányozni fog, persze nélküle is hoznia kellene a meccset az Eb-győztesnek. Moutinho betegsége mellett van egy sokkal izgalmasabb, és rettentőbb tény, ami miatt aggódhatnak a portugál drukkerek: a Ronaldora való utaltság. Ugyanis az eddig négy pontot szerzett válogatott mind a négy gólját a Real Madrid szupersztárja szerezte. Egy könnyen „beszerezhető” sérülés pedig könnyen kivonhatja a játékból CR-t, az pedig könnyen Portugália végzetét is előidézheti. Akár ma, akár az egyenes kiesés szakaszban forduljon elő ilyen…

20:00 Spanyolország – Marokkó (TV: M4 Sport)
Marokkó számára immár tét nélküli a csoportkör utolsó fordulója, ám a világbajnoki színtérre húszévnyi kihagyás után visszatérő észak-afrikaiak számára így is emlékezetes maradhat a torna. Bár jó eséllyel pont nélkül fognak majd zárni. A spanyolok a csoportelsőségre hajtanak, amelyhez elég lehet egy döntetlen is. Az egyelőre biztosnak tűnik, hogy nem szenvedett akkora lelki traumát a 2010-es világbajnok, mint amekkorára a közvélemény számított Julen Lopetegui kirúgása után. Persze legfőbb esélyesnek se kiáltsuk ki a 3-3-as horror és az irániak 1-0-s leverése után a spanyolokat. Akik közül mintha sokkal jobban hiányozna Xavi Hernández, vagy egy Iker Casillas, mint anno azok klubcsapataiból.