Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2018: “Horvátország ne, jöjjenek inkább az argentinok!”

A világbajnokság csoportköréből már továbbjutó francia válogatott játékosai úgy vélik – talán nem is annyira meglepő módon -, hogy jobb lenne elkerülni Horvátországot az egyenes kieséses szakaszban. 

(Kép: marca.com)

Mint ismert, a C- és D-csoport első és második helyezettjei keresztbe egymással játszanak majd a világbajnokság nyolcaddöntőjében. A már továbbjutó, és a ‘C’ jelű kvartettet vezető, ám még azt meg nem nyerő francia válogatott játékosai közül Paul Pogbával az élen elmondták, ha lehet nem szívesen játszanának Horvátország ellen a legjobb 16 között.

“A D-csoport legjobb csapata Horvátország, ehhez kétség sem férhet. Nagyszerű csapatok van, mindenki láthatta, hogyan győzték le Argentínát! Veszélyesek mindenkire nézve!” – Így a Manchester United klasszisa, akinek osztotta véleményét Corentin Tolisso is.

A lehetséges ellenfelek közül, Horvátország a legjobb és legerősebb csapat. Mindent meg szeretnénk tenni, hogy ne végezzünk második helyen a csoportunkban, így elkerülhessük őket.” – Fogalmazott a Bayern München középpályása, aki elmondta, szívesebben játszanának a kétségkívül egyéniségekben kimagasló, ám csapatként már kevésbé jól funkcionáló, Lionel Messi vezette Argentínával.

Akkor egy kis számolgatás: Franciaország akkor lesz csoportelső, amennyiben nem kap ki Dániától. Ezen forgatókönyv esetén Pogbáék a D-csoport 2. helyezettjével találkoznak. Ott pedig jöhet akár Nigéria, akár Izland, a már említett argentinok, de a már biztos továbbjutó horvátok is; Utóbbi az esetben, ha Nigéria nagy különbséggel legyőzi Argentínát, Horvátország pedig nem egy góllal kap ki Izlandtól – A franciáknak ettől talán annyira nem kell tartaniuk, de ki tudja… 

“A nagy csapatok nem szórakozni érkeznek a világbajnokságra. Azért jöttünk mi is, hogy nyerjünk. Jó csapatunk van, megvannak a minőségi játékosaink is, így azt gondolom lehet esélyünk a győzelemre. Küzdeni fogunk! A vb-címhez vezető út ugyanakkor hosszú és nehéz, hiszen nincsenek könnyű ellenfelek, vagy gyenge játékosok.” – Fűzte még  gondolatmenetéhez Pogba.