Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kizárták a korábbi BL-győztest Európából – hivatalos

Rövid közleményben jelezte az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA), hogy eltiltották a nemzetközi szerepléstől a korábbi ötszörös BL-győztes AC Milant.

Hiába harcolta ki a nemzetközi kupaindulást, az AC Milan nem szerepelhet az európai porondon az előttünk álló szezonban.

Szűkszavú kommünikét adott ki az UEFA szerdán, melyben a már korábban pedzegetett büntetést életbe léptette az AC Milan ellen. A szervezet közleményében a pénzügyi fair-play megsértésével indokolja a szankciót, amely a következő két idényre szól azzal a kitélellel, hogy amelyik évben (2018-19 vagy 2019-20) kvalifikál valamelyik sorozatba. Mivel a Serie A legutóbbi kiírásában hatodik lett Gennaro Gattuso együttese, így az Európa-ligába nyert indulási jogot, de a döntés értelmében nem vehet részt a küzdelmekben. Ugyanakkor azt is megjegyzi a közlemény, hogy a Nemzetközi Sportdöntő Bíróságnál (CAS) fellebbezhet a klub, amely 2017-ben Silvio Berlusconi érdekeltségéből kínai befektetők kezébe került, akik egy éve 200 millió euróért vásároltak játékosokat, miközben több dokumentummal is bizonyították, hogy az egész ügyletet kölcsönből fedezték, így aztán kérdés, mikor tudják lenullázni a tartozást egy amerikai cég felé.

Az indoklással ellátott végleges döntést hamarosan közzéteszi az európai szövetség.