Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: Stieber és Sallói is betalált, utóbbit ki is állították! – videóval

Magyar idő szerint mára virradóra két magyar játékos is pályára lépett, és egyaránt betalált az észak-amerikai profiligában, azaz az MLS-ben! Stieber az Ibrahimoviccsal felálló Los Angeles Galaxy kapuját vette be egy döntetlen alkalmával, míg Sallói vesztes meccsen volt eredményes, és még az is beárnyékolja a dolgot, hogy a fiatal magyar gólvágót a hajrában kiállították.

Sallói és Stieber jóvoltából is a kapuban landolt az MLS hivatalos labdája! (forrás: twitter.com/MLS)

Mára virradó hajnalban az észak-amerikai profiligában, vagyis az MLS-ben a Sallói Dániellel a kezdőjében felálló Sporting Kansas City a Real Salt Lake otthonába látogatott. A találkozó első gólját a 20. percben Sallói szerezte, aki a kapu közelében Sinovic beadását követően volt eredményes, immár 6. alkalommal a bajnoki idényben (0-1)! Ám hiába vezetett a kansasi klub Sallói révén, a 29. percben Savarino egyenlített (1-1), majd Baird a 37. minutumban fordított (2-1), a hosszabbítás első percében pedig a szünet előtt már kétgólosra növelte a hazaiak előnyét Saucedo (3-1)!

A fordulást követően próbált zárkózni a Kansas, Opara góljával módosult a 64. percben az eredmény (3-2)! Ám a 80. minutumban Rusnák lőhetett büntetőt hazai részről, ám azt kihagyta, Melia kapus hárítani tudott! A rendes játékidő utolsó percében az első gólt szerző Sallói – aki már az első félidőben kapott egy sárga lapot – könyöklés miatt azonnal piros lapot kapott. Nem sokkal később csapattársa, Espinoza begyűjtötte második sárga lapját, így kettős emberhátrányban fejezte be a meccset a kansasi klub. Végül a hosszúra nyúlt hosszabbítás 10. percében újabb büntetőt lőhetett a Real Salt Lake, ezt a tizenegyest pedig Silva értékesítette, így, kialakítva a végeredményt (4-2)!

A Salt Lake 4 nyeretlen meccs után tudott győzni, míg Sallóiék zsinórban másodjára kaptak ki.

MLS, alapszakasz
Real Salt Lake – Sporting Kansas City • 4-2 (3-1)
Helyszín: Rio Tinto Stadium, Sandy – 19.206 vb néző
Gólszerzők: Savarino (29.), Baird (37.), Saucedo (45+1.), Silva (90+10. – büntetőből), ill. Sallói (20.), Opara (64.)
Kiállítás: – , ill. Sallói (90.), Espinoza (90+4.)


Ibrahimovic nyitotta a gólok sorát Los Angelesben (forrás: twitter.com/LAGalaxy)

Pályán volt Stieber Zoltán is, aki a DC United kezdőjében kapott helyet idegenben a Los Angeles Galaxy otthonában. A hazaiak kezdőjében pedig természetesen Ibrahimovic is ott volt, aki már az 5. percben bevette Stieberék kapuját (1-0), majd 20 perccel később Pontius növelte a kaliforniai klub előnyét (2-0)! Sokat a szépítésre ezután nem kellett várni, ugyanis Stieber a 26. minutumban bevette a Los Angeles-i kaput (2-1)! Az első félidőben ezután több gól már nem is esett, viszont a fordulást követően a vendég washingtoni együttes számára összejött a pontszerzés! A Stieber lecserélését követő, 85. minutumban Mattocks állította be a találkozó végeredményét (2-2)!

A Galaxy ezzel a döntetlennel már 3 meccs óta nyeretlen a bajnokságban, míg a DC United 5 bajnoki óta nem tudott győzni.

Los Angeles Galaxy – DC United • 2-2 (2-1)
Helyszín: StubHub Center, Carson – 25.462 néző
Gólszerzők: Ibrahimovic (5.), Pontius (25.), ill. Stieber (26.), Mattocks (85.)


Pályán volt még a címvédő együttes is, vagyis a Toronto FC amely idegenben lépett pályára a tavalyi újonc otthonában a Minnesota United ellenfeleként. A hazaiaknál a mesterhármast szerző Quintero remeklésenek köszönhetően újból vereséget szenvedett a regnáló bajnok, hiába talált be Giovonci is a hét gólt hozó találkozón.

A Toronto zsinórban harmadjára kapott ki, és már 4 meccse nyeretlen, míg a Minnesota 3 vesztes találkozó után gyűjtötte be a három pontot.

Minnesota United – Toronto FC • 4-3 (2-1)
Helyszín: TCF Bank Stadium, Minneapolis – 20.559 néző
Gólszerzők: Quintero (8., 52., 57.), Ibarra (13.), ill. Morrow (42.), Giovinco (70.), Hamilton (90+4.)


Az FC Dallas – Atlanta United találkozón is a hazai klub győzött szintén egy góllal, ahogy a Minnesota is. Az otthon játszó texasi klub győzelmét is egy játékos alapozta meg igazán, a második félidőben csereként beálló, és duplázni képes Akindele, aki gyors egymásutánban talált be a véghajrában, így egy végletekig kiélezett meccs dőlt el úgy, hogy a túloldalon szintén duplázó Martinez góljával a 86. percben még 2-1-re vezetett az Atlanta!

A dallasi klub zsinórban másodjára győzött, míg a tavalyi újonc Atlanta két veretlen találkozó után, egyben a legutóbbi meccsén aratott kiütéses, 4-0-s sikere után maradt alul. A két klub második egymás elleni meccse volt az, ezt megelőzően pedig tavaly Atlantában az újonc győzött simán, 3-0-ra.

FC Dallas – Atlanta United • 3-2 (1-1)
Helyszín: Toyota Stadium, Frisco – 17.298 néző
Gólszerzők: Ziegler (22.), Akindele (86., 88.), ill. Martinez (41., 73.)


A Colorado Rapids otthonában a tavalyi döntős Seattle Sounders vendégszerepelt, amely 2016-ban bajnok lett. A vendégek már a 19. percben vezetést szereztek, Nicholson pedig hiába egyenlített a 40. minitumban, Bruin az 59. percben is betalált, így az ő duplájával tudott győzni a Sounders.

A Colorado egymást követő veretlen meccs után, egyben két legutóbbi sikerét követően kapott ki, míg a Seattle három nyeretlen találkozó után tudott győzni.

Colorado Rapids – Seattle Sounders • 1-2 (1-1)
Helyszín: Dick’s Sporting Goods Park, Commerce City – 16.374 néző
Gólszerzők: Nicholson (40.), ill. Bruin (19., 59.)


A hétközi meccsek sorát még tegnapra virradó hajnalban a Houston Dynamo – Los Angeles FC összecsapás nyitotta. A vendégek már 2-0-ra is vezettek a hajrához érve, ám a hazaiak a hosszabbítás 4. és 6. percében is betaláltak, így őrületes hajrában tartottak otthon egy pontot!

A mostani eredmény azt jelenti a Houston számára, hogy a klub immár három meccse nyeretlen, míg a ligaújonc mindent egybevetve zsinórban öt győzelmet hozott össze eddig, de így is hat találkozó óta veretlen.

Houston Dynamo – Los Angeles FC • 2-2 (0-1)
Helyszín: BBVA Compass Stadium, Houston – 16.037 néző
Gólszerzők: Manotas (90+4.), Senderos (90+6.), ill. Blessing (5.), Kaye (72.)