Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2018: fejesgólokkal elődöntős Anglia! – videóval

Az Oroszországban zajló labdarúgó-világbajnokság ma délutáni negyeddöntőjében az angolok és a svédek csaptak össze. Anglia mellett szólt a papírforma, amit sikerült is érvényesíteni, így az angolok már éremért biztosan játszanak, és történelmi magasságokba emelkedhetnek!

Újabb angol öröm – Kane és társai elődöntőbe jutottak! (forrás: fifa.com)

A meccs első nagy helyzetét a 19. percben dolgozták ki az angolok, ám a gól elmaradt, Kane lövése a kapufa mellett ment el kevéssel Sterling passza után. A 30. minutumban viszont már jött a gól is, Anglia előnybe került! A vezető találatot a válogatott színeiben először betaláló Maguire szerezte fejjel Young szögletét követően! Ezzel együtt az angolok mostani vb-góljainak 80 százaléka szöglet vagy szabadrúgás után született, vagyis 10-ből 8, ráadásul a tornán az angolok részéről ez volt a 4. fejesgóljuk a szigetországiaknak (0-1)! A 44. minutumban duplázhattak volna az angolok, viszont Kane passza után Sterling közeli lövését fogta Olsen, de egyébként is les volt. Egy perccel később Sterling vezette a kapusba a labdát, majd a kipattanót az ötösről vágta rá, de blokkolt Lindelöf. Ezzel lényegében vége is lett az első játékrésznek, mely után az angolok örülhettek, hiszen vezettek, méghozzá megérdemelten.

A fordulás után kevéssel egyenlíthettek volna a svédek, de Pickford óriásit védett Berg fejesénél a 48. percben! Ám nemhogy az egyenlítés nem jött össze, Anglia az 59. percben növelte előnyét! Az újabb angol gólt Lingard beadása után Alli fejelte a léc alá (0-2)! A 63. minutumban szépített volna Svédország, ám Berg passza után Claesson lövésénél újból nagyot védett Pickford, majd a kipattanóból ismétlő játékos lövését blokkolta Maguire! A 72. minutumban is a svédek veszélyeztettek, viszont Berg löketét a léc fölé tolta Pickford! A legvégén még szépíthetett volna az északi válogatott, ám Agustinsson szabadrúgása a kapu fölé szállt, így pedig már az 5 perces hosszabbítás során sem változott az eredmény, Anglia simán, 2-0-ra nyert, és elődöntős, így már éremért biztosan játszhat a vb-n!

A vb-k történetében másodszor jutottak elődöntőbe az angolok, ha a hazai tornájukat nem vesszük figyelembe, így 1990 után játszhat újra a döntőbe jutásért Anglia! A svédek pedig nem bánkódhatnak, ugyan nem sikerült az 1994-es sikert megismételniük, de így is szép teljesítmény áll mögöttük ezen a világeseményen.

2018-as FIFA labdarúgó-világbajnokság, Oroszország
Svédország – Anglia • 0-2 (0-1)
Helyszín: Samara Aréna, Szamara – 39.991 néző. Vezette: Björn Kuipers (holland)
Gólszerzők: – , ill. Maguire (30.), Alli (59.)
Sárga lapok: Guidetti (87.), Larsson (90+4.), ill. Maguire (87.)
Kiállítás:

Svédország: R. Olsen – Krafth (P. Jansson, 85.), Lindelöf, Granqvist, Augustinsson – Claesson, Seb. Larsson, Ekdal, Forsberg (M. Olsson, 65.) – M. Berg, Toivonen (Guidetti, 65.). Szövetségi kapitány: Janne Andersson

Anglia: Pickford – Walker, Stones, Maguire – Trippier, Lingard, Henderson (Dier, 85.), Alli (Delph, 77.), Young – Sterling (Rashford, 91.), Kane. Szövetségi kapitány: Gareth Southgate

VIDEÓ HAMAROSAN!