Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: Nikolics újból betalált, a Chicago mégis kikapott – videóval

Magyar idő szerint ma hajnalban a tengerentúlon, az észak-amerikai profiligában (MLS) 10 mérkőzést rendeztek meg, köztük három magyar játékos klubjának szereplésével, összességében viszont csak egy magyar labdarúgó kapott szerepet, de ő góllal igyekezett csapatát sikerre vezetni! A két Los Angeles-i gárda pedig kiütéssel nyert, míg a Portland folytatta hosszú ideje tartó veretlenségi szériáját!

A pirosmezes Chicago ezúttal kikapott Vancouverben (forrás: chicago-fire.com)

A Nikoliccsal a kezdőjében felálló Chicago Fire Kanadába látogatott, a Vancouver Whitecaps otthonába! A találkozó első gólját a hazaiak szerezték Kamara révén a 28. minutumban (1-0), ám a vendégek válasza nem maradt el a szünet előtt! Nikolics a 42. percben közelről egalizált, ezzel megszerezve 8. gólját a bajnoki idényben (1-1)! A fordulás után viszont hamar növelte előnyét a Vancouver, ugyanis Mutch a 47. percben bevette a Chicago kapuját (2-1), majd jött a 72. minutumban Kamara is, aki duplázott, a vancouveri gárda pedig már kettővel vezetett (3-1)! A hajrában összejött Nikolicsék részéről a szépítés, és csak úgy, mint a Chicago első találatánál, a másodiknál is Ellis felelt az előkészítésért, a befejezés pedig ezúttal Tchani érdeme volt (3-2)! A találkozó végül nem hozott több találatot, így a pontszerzés sem jött össze Nikolicséknak, hiába lőtt korábban egyenlítő találatot a magyar gólvágó.

MLS, alapszakasz
Vancouver Whitecaps – Chicago Fire • 3-2 (1-1)
Helyszín: BC Place, Vancouver – 22.120 néző
Gólszerzők: Kamara (28., 72.), Mutch (47.), ill. Nikolics (42.), Tchani (81.)


Németh Krisztián klubja, a New England Revolution a tavalyi döntős, 2016-os bajnok Seattle Sounders csapatát látta vendégül. Hazai részről Németh nem kapott szerepet, a kispadról nézte végig a meccset, amely igencsak híján volt az izgalmaknak, ugyanis 1-1 kaput tálaló lövést hozott, gól nélkül!

New England Revolution – Seattle Sounders • 0-0
Helyszín: Gillette Stadium, Foxborough – 16.484 néző


A hétközi bajnokinak Sallói Dániel, a Sporting Kansas City fiatal tehetsége piros lapot kapott, így eltiltás miatt nem játszhatott csapata hazai meccsén, melyen a címvédő Toronto FC volt az ellenfél.

A találkozó első gólját a vendégek szerezték Osorio révén a 25. percben, a torontói csapat előnye pedig kitartott a szünetig (0-1)! A fordulás után viszont elég hamar egalizálni tudott a Sporting Kansas City, hiszen Sanchez az 57. percben tizenegyesből vette be a kanadai klub kapuját (1-1)! Ezt követően kevéssel a fordítást is összehozta a hazai gárda! A 61. minutumban Russell szállította a Kansas második gólját (2-1)! Ám túlzottan sokáig nem örülhettek az otthon szereplő klub játékosai, hiszen Hamilton a 69. percben egalizált, egyben beállította a végeredményt is (2-2)! A csapatok tehát osztozkodtak a pontokon, de mindkét klub nyeretlenségi szériában van – a Kansas a mostani meccsével már zsinórban harmadjára nem tudott nyerni, míg a Toronto ezzel együtt öt találkozó óta nyeretlen!

Sporting Kansas City – Toronto FC • 2-2 (0-1)
Helyszín: Children’s Mercy Park, Kansas City – 21.064 néző
Gólszerzők: Sanchez (57. – büntetőből), Russell (61.), ill. Osorio (25.), Hamilton (69.)


A Los Angeles Galaxy vendége a tavalyi Keleti Főcsoport-döntős Columbus Crew volt. Az első játékrész végén született csak meg a találkozó első gólja, melyet Kamara szerzett, a 42. percben előnyhöz juttatva a hazaiakat (1-0)! A második félidőben hamar folytatódott a gólgyártás, ugyanis a 71 percet pályán töltő, kezdőként szerepet kapó Ibrahimovic az 56. minutumban büntetőből növelte a kaliforniai klub előnyét (2-0)! A 67. minutumban Alessandrini is beköszönt hazai részről, így lényegében el is dőlt a meccs (3-0), viszont a hosszabbításban újból Alessandrini lőtt gólt, beállítva ezzel a végeredményt (4-0)! Ezzel a sikerével a Galaxy immár három meccse veretlen, ám egyben három nyeretlen találkozó után tudott győzni!

Los Angeles Galaxy – Columbus Crew • 4-0 (1-0)
Helyszín: StubHub Center, Carson – 21.211 néző
Gólszerzők: Kamara (42.), Ibrahimovic (56. – büntetőből), Alessandrini (67., 90+3.), ill.


A másik Los Angeles-i klub, az újonc FC is hazai pályán játszott, s aratott ugyancsak kiütéses sikert! Az első félidőben már kettővel mentek a kaliforniaiak az Orlando City vendégjátéka alkalmával, majd a szünet után hamar szépített Klejstan, de utána folytatódott a Los Angeles FC gólgyártása! A hajrában még jött két hazai gól, az utolsó előtti, harmadik találatot pedig az a Diomande szerezte, aki nyitotta is a gólok sorát a meccsen. A vége tehát 4-1 lett, amelynek azért is örülhetnek az újoncnál, mert ezzel együtt mindent egybevetve már 7 meccse veretlen a csapat, míg az Orlando ezzel együtt 3 vereséget tudhat zsinórban a háta mögött.

Los Angeles FC – Orlando City • 4-1 (2-0)
Helyszín: Banc of California Stadium, Los Angeles – 22.000 néző
Gólszerzők: Diomande (28., 82.), Blessing (32.), Rossi (84.), ill. Klejstan (59.)


A hajnali meccsek sorát a Philadelphia Union – Atlanta találkozó nyitotta, mely sima vendég sikert hozott! A találkozót 2-0-ra nyerte meg a tavalyi újonc, Martinez pedig ezen a meccsen is betalált, aki az 58. percben büntetőből volt eredményes, majd a 76. minutumban Villalba rakta fel a pontot az i-re! Ezzel a Philadelphia zsinórban másodjára kapott ki, míg az Atlanta javított a múltkori, Dallas elleni 3-2-es vereségét követően.

Philadelphia Union – Atlanta United • 0-2 (0-0)
Helyszín: Talen Energy Stadium, Chester – 17.025 néző
Gólszerzők: – , ill. Martinez (58. – büntetőből), Villalba (76.)


A texasi Houston Dynamo együttese is pályán volt magyar idő szerint ma hajnalban, mely vendége a tavalyi újonc Minnesota United csapata volt. A hazaiak sima sikert arattak, ugyanis 3-0-ra nyertek, Senderos pedig duplázott a meccsen, a találkozó utolsó gólját pedig az az Elis szerezte, aki az elsőnél a gólpasszt adta! A Minnesota a mostanival együtt a legutóbbi 5 meccséből 4 alkalommal vereségét szenvedett, 1-szer pedig nyert, míg a Houston 3 nyeretlen találkozó után tudott 3 pontot szerezni!

Houston Dynamo – Minnesota United • 3-0 (1-0)
Helyszín: BBVA Compass Stadium, Houston – 13.947 néző
Gólszerzők: Senderos (36., 52.), Elis (90+2.), ill.

 


A szintén texasi FC Dallas idegenben játszott, a házigazda pedig a Real Salt Lake csapata volt, amely egy korai és egy kései góllal győzött 2-0-ra! A vendégek ezzel 2 győztes meccs után maradtak alul, míg a hazaiak ez volt zsinórban a 2. sikerük az azt megelőző 4 nyeretlen meccsüket követően!

Real Salt Lake – FC Dallas • 2-0 (1-0)
Helyszín: Rio Tinto Stadium, Sandy – 17.319 néző
Gólszerzők: Rusnák (10. – büntetőből), Silva (90+1.), ill.


A kanadai Montreal Impact hazai pályán hozta a kötelezőt a Colorado Rapids ellen, ezzel pedig immár zsinórban 4. sikerét aratta! A 2-1-es végeredményt hozó találkozó a vendégek 3 veretlen meccse után zsinórban 2. vereségük volt. A hazaiak sikerét a két perc alatt két gólt szerző Taider alapozta meg!

Montreal Impact – Colorado Rapids • 2-1 (0-0)
Helyszín: Stade Saputo, Montreal – 16.030 néző
Gólszerzők: Taider (55., 56.), ill. Badji (78.)

 


Pályán volt még hajnalban a találkozók sorának zárása alkalmával a Portland Timbers is, a 2015-ös bajnokcsapat vendége pedig a San José Earthquakes volt. A papírforma a hazaiak mellett szólt, akik Armenteros duplájával – akinek második góljánál Valeri adta az asszisztot – otthon is tartották a három pontot, a vendégek pedig csak szépíteni tudtak a hajrában! Mostani vereségével immár 10 meccse nyeretlen a San José csapata, amely azonban 3 veretlen találkozó után maradt alul, míg a Portland már 13 találkozó óta nem talált legyőzőre!

Portland Timbers – San José Earthquakes • 2-1 (1-0)
Helyszín: Providence Park, Portland – 21.144 néző
Gólszerzők: Armenteros (14., 53.), ill. Jungwirth (87.)