Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Fradi: megvan az El-keret

Nyilvánosságra került, hogy eddig mely huszonkét focistát nevezte a Ferencváros az El-selejtezőkre, s nincs még köztük az új igazolás ukrán Petrjak, de további hiányzókat is felfedeztünk. Lehet, hogy közülük páran a napokban el is hagyják a zöld-fehéreket.

Nézzük kiket nem nevezett Thomas Doll a mai napig. Közülük kettőnek még lesz lehetősége a keretbe kerülnie, hiszen két hely még üres. Nincs a nevezettek között a vasárnap szerződtetett Petrjak, aki valljuk be, miután az NB I legdrágább játékosa lett hirtelen, luxus lenne kihagyni. Így egy hely lehet még üres a keretben. Nem fért fel a listára Lovrencsics Balázs aki elképzelhető, hogy a következő idényben kölcsönben játszik majd egy másik NB I-es klubnál, hiszen a Fradinál Lanzafame, Böde, Finnbogason mellett kevés szerepet kaphat. Hazatérhet Dejan Georgijevic kölcsönbe. A télen nagy reményekkel igazolt szerb focista, ugyanis tavasszal kevés szerepet kapott a német edzőtől. Doll honfitársa Julian Koch sincs a keretben, aki az előző idényben is kevés lehetőséget kapott. Tavaly ráadásul a dán Midtjylland ellen a kiállítás sorsára jutott, így hazai pályán 2-0-ás vezetésről 4-2-re kapott ki a zöld-fehér társaság. Szerepeltetése nem lenne jó ómen. Meglepőnek tűnhet, hogy a szintén új igazolás Sigér Dávidot sem találjuk a listán, aki Koch-hoz hasonlóan védekező középpályásként játszhatna, s nagyobb a sansz az ő bevetésére. Minden bizonnyal a germán tréner mellette teszi majd le a voksát, míg a három korábban is a kerethez tartozó focista, elhagyja a Fradit. Ami meglepő, hogy a portugál Rui Pedrót ellenben nevezte Doll, pedig ő tavasszal egy másodpercet sem töltött a pályán az NB I-ben.

A Ferenváros El-kerete:

Kapusok: Dibusz, Holczer

Védők: Takács Zs., Frimpong, Leo, Botka, Otigba, Blazic, Heister

Középpályások: Lovrencsics G., Spirovski, M. Rodríguez, Csernik, Bőle, Gorriárran, Rui Pedro, Moutari

Támadók: Kundrák, Finnbogason, Lanzafame, Varga R., Böde

A mai napon bemutatták a Ferencváros új idegenbeli mezét is, mely valljuk be kicsit szokatlan lett. A zöld-fehéreknél ugyanis a szponzorokon kívül más zöldet nem fedezünk fel a mezen. Még a címer is aranyból készült… Szép-szép, hogy a harmadik csillagra készülnek, de… A hagyomány a Fradinál is hagyomány. (főleg ott, hiszen más klubokat gond nélkül átneveznek, más egyletnél a címert könnyedén lecserélik) A Nike a bemutatón meg is indokolta, hogy miért lett minden arany, mit szimbolizál.

„A tavalyi meznek nagy sikere volt az aranyszínű betéttel, ezért azt szerettük volna, ha a hazai és az idegenbeli mez egy komplex egészet alkot, így került az arany az idegenbeli összeállításba” – kezdte az új mez bemutatását Bárdos Balázs, a Nike Magyarország sportmarketing vezetője a fradi.hu-nak. „Az arany szín azt jelképezi, hogy Albert Flórián 50 éve nyerte el az Aranylabdát, a fehér pedig inkább technikai jelleget képvisel. Egyfelől beleillik a Ferencváros tradíciójába, másfelől szigorú szabályozás vonatkozik az idegenbeli mezekre, ezért a dizájnerekkel és a klubvezetőkkel úgy döntöttünk, hogy ez egy teljesen letisztult, fehér mez lesz, amelyben csak a kontúrokban és a lenyomatokban jelenik meg az arany szín”

A mez felső részének másik érdekessége, hogy a nyakrész hátsó részénél megjelennek a magyar nemzeti színek.

„Ez a felület kifejezetten azért van, hogy egyedi dizájn kerüljön rá. A piros, fehér, zöld nemzeti színek kis körök formájában való megjelenítése pedig abszolút a Fradi újítása volt. Nagyon jó ötletnek tartottuk és a kivitelezés is jól sikerült. Remélem, hogy a következő meznél már a harmadik csillagot is felvarrhatjuk a címer fölé”

„A korábbi mezhez képest ez az összeállítás sokkal többet tud. Ilyen például, hogy ezt a speciális Dri-Fit anyagot lézervágásokkal tettük könnyebbé és lélegzőbbé. A mez teljes hátsó és oldalsó része ilyen eljárással készült, így 25 %-kal „lélegzőbb” lett” 

Endrődi Dávid