Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A West Ham szerződtette a Dortmund támadóját! – hivatalos

Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő West Ham United hivatalos weboldalán számolt be arról, hogy szerződtette a Borussia Dortmund ukrán válogatott szélső támadóját, Andriy Yarmolenko-t…

Négy esztendőre szóló kontraktust írt alá a Manuel Pellegrini által irányított West Ham United csapatával Andriy Yarmolenko – olvasható a klub honlapján. A kalapácsosok 17,5 millió font ellenében igazolták le a Borussia Dortmundtól a tapasztalt ukrán támadót, aki röpke egy évet követően hagyta ott a német együttest. 

Andriy Yarmolenko-t tavaly nyáron 20 millió euró ellenében szerződtette a Dinamo Kijevtől a Borussia Dortmund. Az ukrán futballista gyorsan megszokta a Bundesliga légkörét, eleinte a gólpasszokban jeleskedett, majd idővel a gólok is jöttek a részéről. Peter Bosznál kétségtelenül stabil alapembernek számított, míg Stögernél kissé a háttérbe szorult, ráadásul meg is sérült közben. A 2017/2018-as szezon folyamán minden frontot egybe véve 26 mérkőzésen lépett pályára, melyek során 6 találatot és 6 gólpasszt jegyzett. 

Ami a Dortmund illeti egyébként, a német klub egy távozó mellett egy érkezőt is bejelenthetett Achraf Hakimi személyében. A BVB két évre vette kölcsön az ifjú marokkói válogatott hátvédet a Real Madridtól. Részletek ITT!

Érkezők: Abdou Diallo (Mainz – 28 millió), Thomas Delaney (Werder Bremen – 20 millió), Marius Wolf (Frankfurt – 5 millió), Harvin Hitz (Adusburg – ingyen), Eric Oelschlägel (Werder Bremen II – ingyen), Ashraf Hakimi (Real Madrid – kölcsönbe)

Távozók: Andriy Yarmolenko (West Ham – 20 millió), Sokratis (Arsenal – 16 millió), Mikel Merio (Newcastle United – 7 millió), Gonzalo Castro (VfB Stuttgart – 5 millió), Dominik Reimann (Holstein Kiel – ingyen), Felix Passlack (Norwich City – kölcsönbe), Roman Weidenfeller (befejezte)