Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

„Egy napon megtudjuk, hogy mi történt Ronaldo és a Real között”

Szinte a semmiből, alig egy-két hét alatt létrejött a futball történetének talán legmeglepőbb átigazolása. Cristiano Ronaldo kilenc szezont követően elhagyja a Real Madridot, mégpedig a Juventus kedvéért. Sok szakmán belüli természetesen kétkedve fogadja a felek könnyűnek tűnő szakítását.

Jorge Valdano a 80-as években a Real Madrid egyik legjobb játékosának számított, illetve a 90-e és 2000-es években több pozíciót is betöltött a „Királyiaknál”. Bár a világbajnok argentin manapság már csak vállalkozásaival foglalkozik, természetesen nyomon követi a spanyol sztárcsapat mindennapjait.

Valdano meglehetősen érdekesen közelíti meg a tegnap hivatalosan is bejelentett átigazolást, azaz Cristiano Ronaldo érkezését a Juventus-hoz.

„Egy nagyon meg fogjuk tudni, hogy mi történt valójában a játékos és a klub között. Biztos, hogy voltak olyan pénzügyi elvárásai Ronaldonak, amelyekkel közelebb akart kerülni Neymarhoz és Messihez. És az adóhatósággal szembeni vitája is befolyásolhatta. De lehettek más tényezők is. Hogy ki veszíthet ezzel az egészel? Cristiano. A Real Madrid mindig is képes volt legyűrni a nagy játékosai távozását, ebben mindig is jó volt. Cristianonak most alkalmazkodnia kell egy másik ligához egy másik klubnál. 34 éves korban ez az alkalmazkodási kényszer már nagy erőfeszítést igényel.”

– kritizálta finoman Valdano a meghökkentő átigazolást.