Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: Nagy Gergő nagy gólja is kevés volt a Honvédnak – videóval

A Honvéd csapata is megkezdte a nemzetközi kupaszereplését annak reményében, hogy megmenti a magyar klubfutball Vidi által már az első játéknapon “elmurinnyózott” becsületét. Igaz, erre Eppel és Lanzafame hiányában gyakorlatilag csak matematikai esélyük volt…

FK Rabotnicki – Budapest Honvéd 2-1 (1-1)
Gólszerzők: Petkovski (34.), Sharkoski (60.) ill. Nagy G. (45+1.)

Álmoskásan kezdte a mérkőzést a Honvéd, noha a teltházas vendégszektor az első pillanatoktól kezdve komoly erőbedobással buzdította övéit. A Rabotnicki előbb akcióból, majd szabadrúgásból is veszélyeztetni tudott, Gróf Dávid azonban – csapattársaival ellentétben – már az első percekben is a pályán volt. Negyedóra elteltével a magyar együttes is végig tudott vezetni egy szép támadást, ám a védők tisztáztak, a szögletet pedig nagy kínnal valahogy kivédekezték. A 20. percben következett az első komoly Honvéd-lehetőség: Danilo bombázott messziről, lövését a kapus csak kiöklözni tudta. A következő percek egyértelműen a Kispestről szóltak, elég csak Holender szabadrúgására, vagy az említett brazil lehetőségeire gondolnunk. A sors fintora, hogy a 34. percben mégis Danilo labdavesztése után tudta megszerezni a vezetést a macedón csapat. Már-már úgy tűnt, hátránnyal mennek a szünetre a mieink, Nagy Gergő azonban jó 25 méteres bombájával lélektanilag fontos pillanatban egyenlített.

A második játékrészre komoly lendülettel futottak ki a hazaiak, ám igazán komoly lehetőségeket nem tudtak kidolgozni Batikék bizonytalansága ellenére sem. A 60. percben aztán ismét a semmiből találtak egy gólt, miután a többszörös létszámfölényben lévő védők sorra rúgtak luftot egy beívelés mellett. A játékrész végére nőtt a nyomás Gazdagék részéről, a hazai együttes azonban példás fegyelemmel védekezett, na meg pofátlanul rabolták a másodperceket a csávába került NBI-es csapattól. Az utolsó percekre a Honvéd teljesen elfogyott mind kedvben, mind erőnlétben, sőt még Grófnak kellett újabb védéseket bemutatnia, hogy meccsben tartsa övéit. A 90 perc teljesítményét tekintve kijelenthetjük, hogy igazságos eredmény született, hiszen a Gazdag-Vadócz-Nagy hármas hiába játszott jól a középpályán, a támadóharmadban és a védelemben tompa volt a magyar együttes.