Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Olaszország: sztrájk Ronaldo megvásárlása miatt

Nem túl meglepő módon bizony nem mindenki örül még csak Olaszországban sem Cristiano Ronaldo Juventus-hoz való szerződése miatt. A legfrissebb hírek szerint a Fiat-gyár munkásai személyes sértésként könyvelik a portugál zseni megvásárlását.

Ahogy arról már tegnap több ízben is beszámoltunk, Cristiano Ronaldo leigazolását a Juventus és a Real Madrid is hivatalosan megerősítette. Állítólag a nehezén már túl vannak a felek, és csak a formális dolgok vannak hátra az ötszörös aranylabdás sztár bemutatásáig. Állítólag a Real Madrid 105 millió euróért engedte el a klub történetének talán legnagyobb kincsét, aki egyébként is már jócskán kifelé tart játékos karrierjéből, lévén már elmúlt 33 esztendős.

Ám ahogy a bevezetőben megírtuk, bizony komoly elégedetlenséget szült, hogy ennyi pénzt áldoznak csak a leigazolására, továbbá évi 30 millió eurót adnak Ronaldonak bérezés gyanánt. Mint ismert, a költségek tevékeny hányadát a klubot tulajdonosként is szponzoráló Fiat állta, ez pedig természetesen felpaprikázta a Fiat melósainak érzéseit, akik távolról sincsenek agyonfizetve.

„Nem elfgoadható, hogy a munkavállalók továbbra is hatalmas gazdasági áldozatokat vállalnak, miközben a vállalat több millió eurót költ játékosokra. Azt mondják a családoknak, hogy szorosabbra kell húznia az öveiket, és úgy döntenek, hogy pénzt fektetnek játékosokba. Jól van ez így? Normális, hogy egyetlen személy milliókat keres, miközben több ezer család a hónap végére kifogy a pénzéből? Mindannyian munkavállalók vagyunk, és ez a különbség tétel nem folytatódhat. A Fiat munkatársai az eddigi három generációban csak adományoztak a főnököknek, pedig élen jártak a nyomorúságban. A Fiatnak olyan új modellekbe kellene fektetnie, amelyek több ezer ember jövőjét garantálhatnák, nem pedig egy személy gazdagodásába. A cég számára az alkalmazottak érdeke legyen az első. Ha ez nem történik meg, akkor az azért van, mint a futball, a szórakozás a fontosabb. A fenti okok miatt a szervezet július 15-én 22 órától 17-én 18 óráig sztrájkot fog hirdetni a Melfiben található gyárban.”

– szólt a szakszervezet dühös és határozott állásfoglalása.