Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2018: Ronaldo, a “fenomén” értékelt

Ha valakitől, akitől a brazilok biztosan elfogadják a kritikát, az a kétszeres világbajnok és háromszoros Aranylabdás ‘nagy Ronaldo’, vagyis Ronaldo Luís Nazário de Lima.

(Kép: marca.com)

A “Fenomén” becenéven is ismert korábbi világklasszis csatár nem is rejtette véka alá azon véleményét, hogy bizony Brazília elvárásainak nem igazán tudott megfelelni Neymar az oroszországi világbajnokságon.

“Természetes, hogy többet vártunk tőle, hiszen ő a legnagyobb sztárunk.” – Így Ronaldot a Sport Tv-nek adott interjújában. “Nem tudom pontosan, hogy miért, talán a tavaszi sérülése miatt, de valami láthatóan visszavetette őt. Neymar fiatal még, nagyon tehetséges, sokat várnak tőle, és rengeteg terhet is cipel a vállán. Ugyanakkor tanulnia kell még!” – így Ronaldo, aki elkezdte magyarázni, hogy pontosan mit is ért tanulás alatt. 

“Neymarnak jobban kell kontrollálnia az érzelmeit egy mérkőzésen. Sokszor kockáztat akár az eséseivel egy sárga lapot. Ezekből a negatív energiáiból és a frusztrációból inkább előnyt kellene kovácsolnia, és talán egy kicsit gonoszabbnak is kellene lennie. Meg tudom érteni őt, hiszen sokszor éreztem én is azt a pályafutásom során, hogy lefújhattak volna bizonyos szereléseket, megmozdulásokat a védők részéről, de bíró sípja mégis néma maradt.” – Tette hozzá 1994 és 2002 világbajnoka.

A pályafutása legszebb éveit a Barca, a Real és az Inter csapataiban töltő Ronaldo kitért Neymar műesésire is, ami bár szerinte valóban túlzó, együtt tud érezni Neymarral ezen a téren is. “Emlékszem pár évvel ezelőtt beszélgettünk erről. Akkor azt mondta, hogy azért is reagál így, mert szeretné elkerülni azt, hogy komolyabb sérülést szenvedjen.” – Elnézve egy-két Nemymarral szembeni szerelési kísérletet, ebben azért van valami, még ha túlzásnak is tűnik az, amit a PSG klasszisa csinál.