Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El-selejtező: 25 év után döntetlennel tért vissza Európába a DAC!

A dunaszerdahelyi DAC 25 év után szerepelhet ismét a nemzetközi porondon, miután a legutóbb szezonban a dogobó legalsó fokán végezetek Marco Rossi tanítványai. A sárga-kékek csütörtök este a legsikeresebb grúz csapat a Dinamo Tbiliszi ellen léptek ismét pályára a nemzetközi porondon.

Remek hangulat közel teltház fogadta a csapatokat a MOL Arénában. A mérkőzés elején a Marco Rossi vezette sárga-kékek irányították a mérkőzést. A DAC pörgős támadásokat vezetett és a 8. percben Bayo labdaszerzését követően Vida tálalt Herc elé aki centikkel lőtt a bal kapufa mellé. Nem sokkal később a jobb oldalrĺ Erik Pačinda centerezett középre, a grúzok kapusa azonban csak másodjára tudta fogni a játékszert. Az első negyedóra végén a grúzok első kaput eltaláló lövéséből gól született miután Zivzivadze lőtte ki a bal hosszú sarkot. A 18. percben egy kapu előtti kavarodás Bayo válaszolhatott volna azonnal azonban nem tudta a hálóba kotorni a sárga-kékek egyenlítő találatát. A 20. percben Ljubičič lövése kerülte el nem sokkal Buliskeria kapuját. A folytatásban is dunaszerdahelyi együttes irányított, de a Dinamo védelme állta a sarat. A mérkőzés 30. percében egy begyakorolt szögletkombináció után Vida és Pačinda összjátékát követően Pačinda hajszálpontosan centerezett középre a berobbanó Bayo pedig egyenlített. Két perccel később Vida lövése nem találta el a kaput. A hajrában komoly ziccer már nem adódott, így a csapatok 1-1-es döntetlennel vonulhattak pihenőre.

Fordulást követően mindkét oldalon egy-egy cserét hajtottak végre a szakvezetők. A DAC oldalán Kalmár Zsolt lépett pályára Simčak helyére. Rossi tanítványai erőteljesebben is kezdték a második félidőt, előbb Herc majd Bayo veszélyeztetett de egyikőjük sem járt sikerrel. A 54. percben Kharabadze lövését Macej könnyedén hárította. A 66. percben Pačinda csapta be Kharabadzét, lapos gurítása azonban a kapus kezében kötött ki. A mérkőzés 77. percében Kalmár remek beíveléséről Bayo éppenhogy lemaradt, pedig óriási gólszerzési lehetőség volt a sárga-kékek támadója előtt. A mérkőzés véghajrájában a DAC nagy nyomás alá helyezte a grúzok kapuját, de nem sikerült a győzelmet jelentő találatot a hálóba jutattni. Sőt a mérkőzés legvégén a kitámadó dunaszerdahelyiek kis híján hátrányba kerültek, azonban a vendégek támadója a felső lécet találta telibe. A visszavágóra egy hét múlva kerül sor a grúz fővárosban.

FC DAC 1904 Dunaszerdahely – Dinamo Tbiliszi 1-1 (1-1)
Helyszín: MOL Aréna, Dunaszerdahely, Vezette: Peljto (bosnyák)
Gólszerzők: Bayo (30.) ill. Zivzivadze (15.)
Sárga lapok: Bayo (54.) ill. Buliskeria (91.)
Kiállítás: 

DAC: Macej – Zahumenský, Šatka, Huk  –  Simčak (Kalmár 46.), Vida (Tretyakov 67.), Ljubičič, Herc, Koštrna – Pačinda (Divkovič 79.), Bayo Vezetőedző: M.Rossi

Dinamo Tbiliszi: Buliskeria – Rukhaia, Kobouri, Lochoshvili, Kharabadze – Ivaniseina, Ninua – Shulaia (Kardava 81.), Kiteishvili, Ivanishvili (Ergemlidze 46.) – Zivzivadze (Vatsadze 73.). Vezetőedző: K. Kacharava

Képek forrása: sportolunk.sk, ma7.sk