Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hatalmas tömörülés a feljutó helyekért

Továbbra is két veretlen játékos van a Footgolf Match Play League három osztályában. Öt forduló után sem lehet igazán esélyt latolgatni, a feljutók, kiesők kiléte, na és a vb-csapatba igyekvők kilétét sem lehet megtippelni.

Az A ligában Bacskai Bence biztos pozitív mérleggel zárja majd a bajnokságot, hiszen a kilenc fordulóból eddig ötször nyert. Gelencsér Gáborral Óbudán találkozott, aki az elején ráijesztett, hozva az első két szakaszt. Az ötödik után már 2-2 volt az állás, majd 3-3-ról vágtak neki a második kilencnek. Sokáig nem haladtak fej-fej mellett, Bacskai hozta a következő hármat (6-3), és ugyan Gelencsér nyerte a tizennegyediket, a következőn besokallt, és a tizenhatost is Bacskai nyerte, azaz kettővel a vége előtt már 8-4-re vezetett, a végén 9-5-re hozta a mérkőzést.

Négyen is vannak a ligában, akik 3-2-es mérleggel állnak féltáv után kicsivel. Papp Péter és Podusil György egymással mérkőzött. Gyors ütésváltás után Papp a negyedik lyuknál szerzett vezetést (2-1), amit a tizedikig tartott is. A 13. után ismét ő került fórba, amit Podusil az utolsó szakaszon egalizált, Kisorosziban, a Fekete pályán fejezte be a 18-ast háromból. A playoff első három szakasza nem döntött, a negyediken viszont Papp volt eggyel jobb, 4-3-ra nyerve a rangadót.

Bogár Krisztián és Kókai Ferenc is 3-2-vel áll már a játékhetet követően úgy, hogy egymással csaptak össze az 5. fordulóban. Kókai kezdett jobban, három lyuk megjátszása után 2-1-re vezetett, azonban legközelebb a 17. etapon bizonyult jobbnak, amikor riválisa már 8-2-re ellépett. Bogár ugyanis az ötösön egyenlített, féltávnál már 5-2 volt az előnye.

Szoros mérkőzést játszott egymással Czirbus Tamás és Cziffra Zoltán. Előbbi szerezte meg a vezetést a második lyuknál, amit utóbbi az ötösön egalizált. Czirbus hozta a nyolcast, ami után Cziffra öt szakaszból négyet nyerve 5-2-re meglépett. Több szakaszt már nem is nyert, de győzelméhez pont elég volt, hogy sorra ugyanannyi rúgásból teljesítették a szakaszokat. Czirbus az utolsó kettőt nyerve minimalizálta hátrányát, de értelemszerűen egyenlítésre már nem volt lehetősége.

Balázsi Csaba és Nagy Balázs három szakaszon át fej-fej mellett haladt, majd előbbi nagyon belehúzott, sorban hármat nyert, amivel tetemes előnyre tett szert. Nagy a kilencest hozva közelebb férkőzött, de Balázsi tarthatatlan volt, a 10. és 15. között ötször volt jobb, ideje korán eldöntve a mérkőzést. Balu még szépített, így 8-2 lett a vége.


A B ligában Albert László továbbra is száz százalékos. Bőhm Zoltán sem tudta megállítani az ötödik fordulóban. Pedig nem kezdett rosszul, rögtön vezetett, és öt szakasz után is még 2-2-re álltak. Albert a második kilencre fordulva gyújtotta be a rakétákat, négy szakaszból hármon is jobb volt (5-2 öttel a vége előtt). Úgy tűnt, szoros lehet a vége, mert a 14. lyukon Bőhm volt jobb, de a következőt az éllovas nyerte. Mivel a következő szakaszokat ugyanannyi rúgásból fejezték be, 6-3-as sikerével Albert tovább száguld a feljutás és a vb felé.

Pap Ferencnek csak egy veresége van, ezen Mayer Zoltán sem tudott változtatni. Bár, három szakasz után 2-1-re vezetett, sőt, 3-2-es Mayer előnnyel fordultak. A 13. lyukat nyerve már 4-2 volt a ferencvárosi javára, de Pap a 15-ösnél robbantott, hármat nyert zsinórban (4-5 eggyel a vége előtt), és mivel az utolsót egyaránt ötből fejezték be, komoly hátrányból fordítva tudott nyerni.

Albert és Pap mögött többen is 3-2-es mérleggel bírnak és még bőven reménykedhetnek az első két hely valamelyikének megszerzésében.

Közülük Bodócs András Sipőcz Bélát verte úgy, hogy jobban kezdett. 2-0-ra vezetett két szakaszt követően, sőt, 4-1-re meglépett hét szakasz után. A következő négy etapból hármat azonban ellenfele nyert, amivel egyenlített a 11. lyuk után. Bodócs lendületbe jött, a 13. és 16. között rendre ő volt jobb, 8-4-es vezetése kettővel a vége előtt már behozhatatlan volt, Sipőcz az utolsót hozva még 8-5-re szépített.

A forduló utolsó mérkőzése volt Sain Antal és Varga Gábor összecsapása. Az óbudai ütközetben Sain volt, aki először tudott kevesebb rúgásból szakaszt befejezni. Varga a hetes és nyolcast hozva fordított, majd Sain következett és a következő kettőt nyerve visszavette a minimális vezetést (3-2). Varga egalizált a 14-esen, amire azonnal volt válasza Sainnak (4-3). A fordulatos derbiben még volt csavar, Varga ugyanis az utolsó lyukhoz érve már vezetett (4-5), ahol egyaránt öt rúgásból zártak, ami a Royal játékosának sikerét eredményezte.

Becsei András és Zakar János is nyeretlenül vágott neki az ötödik fordulónak, ami egyikük számára természetesen megszakadt. Becsei kezdett jobban, győzelmi szándékát rögtön az első szakasz megnyerésével jelezte, majd az ötöst is begyűjtötte. Ekkor kapta el viszont a fonalat Zakar, aki a következő hétből hat alkalommal volt jobb és hattal a vége előtt már négy egység volt az előnye. Úgy tűnt, Becsei bele tud kapaszkodni az utolsó szalmaszálba, mert bezsebelte a 14-es és 15-ös lyukat, de egyenlíteni nem tudott, csak az utolsó szakaszon minimalizálni hátrányát (5-6).


A C ligában nincs már veretlen, Kiss Gyula vezeti a harmadosztály küzdelmeit 4-1-es mérleggel. Az ötödik körben Ujszászi Balázzsal játszott Balatonudvariban, ahol jól is kapta el a rajtot, hozva az első és harmadik lyukat. Ujszászi az ötösön volt először eredményesebb, de 4-3-as Kiss előnnyel fordultak a második kilencre. Ott három szakasz alatt ledolgozta hátrányát Ujszászi és fordított is. Kiss a 13-ason egyenlített (5-5), majd gyors ütésváltás után 6-6-tal jutottak el az utolsó három szakaszig. Kissé lett a 17-es és 18-as etap, amivel megnyerte az összecsapást.

Hatalmas a tolongás a második, feljutó helyen, összesen hatan vannak 3-2-es mérleggel ebben a pozícióban. Érchegyi Csabacsatlakozhatott volna Kisshez, ha győz a 2-2-vel a fordulóhoz érkező Molnár Attila ellen. Rögtön outtal kezdett, amit ellenfele kihasznált, megszerezve a vezetést az első szakaszon. Azonnal jött az egyenlítés, és fej-fej mellett haladtak sokáig (2-2 hat szakasz után). Molnár a nyolcason került ismét fórba, majd a tizenkettest és tizenhármast behúzva triplázta meg előnyét. Több etapot már nem nyert, de egyéni rekordjának (-3 a Fekete pályán Kisorosziban) is köszönhetően ez elég volt a sikerhez, Érchegyi az utolsó előttin tudott szépíteni (5-3).

Horváth Bence és Lévai Richárd is 3-2-es a fordulót követően. Lévaié volt az első szakasz, de a négyes után már Horváth volt lépéselőnyben (2-1). A fordulatos mérkőzésen Lévai kapcsolt és fordított, a 10. lyuk után már 5-2 volt oda. Még a 13-as után is 6-4-re ő vezetett, amikor Horváth elkezdett hajrázni. Két szakasz alatt egalizált, majd a 17-esen megnyerte a derbit (6-7), mivel az utolsónál ugyanannyit rúgtak.

György Dániel a továbbra is sérüléssel bajlódó Steigler Ferenccel meccselt. A hosszú szakaszokon azonnal el is húzott (3-0 három szakasz után), és magabiztos 5-2-es előnnyel fordult a második kilencre. Így is volt még esélye Steiglernek visszajönni a meccsbe, hiszen a 10. és 14. után is csak kettőre volt riválisától. György azonban a 15. és 16. lyukat nyerve eldöntötte a találkozót (8-4), ahol a végén még két strigula Steigler neve mellé került (8-6 a vége).

Kiélezett csatát hozott Csatári Zoltán és Ujvári Izabella mérkőzése Balatonudvariban. Ujvári az 1-esen került előnybe, majd Csatári azonnal egyenlített, és a nyolcason már ő állt jobban. Az egyetlen női induló a mezőnyben a 11-esen érte utol. Ezt követően kezdődtek az izgalmak. Csatárié volt a 16-os lyuk, de az utolsón Iza jobb volt, azaz 3-3 után jöhetett a playoff. Az elsőn Csatári, a másodikon Ujvári volt jobb, a harmadikon nem született döntés, jöhetett még egy szakasz, ahol Csatári két rúgással jobb volt, így 5-4-es sikerével ő is a 3-2-esek táborába tartozik.

A hatodik forduló már javában zajlik, a teljes július a játékosok rendelkezésére áll a meccsek lebonyolítására.

Facebook esemény