Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Lengyelország: egykori Löw-tanítvány lett az új kapitány

A vártnál sokkal gyengébb világbajnoki szereplés, és Adam Nawalka leléptetése után máris sikerült új kapitányt kinevezni a lengyel válogatott élére. Az utód az edzőként eddig még nem túl sok eredményt elérő, ám annál ambiciózusabb Jerzy Brzeczek lett.

Ugyan a lengyel szurkolók minimum a negyeddöntőbe jutást várták el kedvenceiktől, Robert Lewandowskiék újfent felsültek, és már a csoportmeccsek után búcsúzni kényszerültek az oroszországi világbajnokságon.

Azonban a lengyelek nem sokáig búslakodtak, és Varsóban máris meghoztak egy fontos döntést: az őszi Nemzetek Ligájára egy fiatal és sikeréhes kapitány fogja összekapni a csapatot. A „Fehér Sasok” új mestere az a Jerzy Brzeczek lett, aki eddig „csak” hazai klubokat edzett, ám 47 korára az egyik legnépszerűbb szakembernek számít Lengyelországban.

Brzeczek a Tirollal kétszer nyert osztrák bajnokságot játékosként a kétezres évek elején, ahol edzője a nagy rivális német válogatott időtlen idők óta regnáló kapitánya, Joachim Löw volt. További érdekesség, hogy Brzeczek fog-e számolni olyan öreg motorosokkal a válogatottnál, mint Jakub Blaszczykowski, aki történetesen a saját unokaöccse.

A lengyelek a Nemzetek Ligájában az olaszok és a portugálok ellen mérettetnek meg majd az ősz folyamán.