Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: Nikolics gólzáporos meccsen talált be, mégis kikapott a Chicago – videóval

Magyar idő szerint ma hajnalban két bajnokit rendeztek meg az észak-amerikai profiligában (MLS), ahol a Nikolicsot is soraiban tudó Chicago Fire is pályán volt. A magyar támadó egyenlítő gólt szerzett, klubja mégis kikapott egy gólzáporos meccsen, míg a New York City hazai pályán győzött simán kanadai ellenfelével szemben.

Nikolics (a labdával) újból betalált, ám csapata mégis kikapott (forrás: chicago-fire.com)

Magyar idő szerint ma hajnalban Nikolics Nemanja klubja, a Chicago Fire hazai pályán látta vendégül az észak-amerikai profiligában (MLS) a Philadelphia Union együttesét. A találkozó első gólja a 31. percben született meg, amikor is vendég részről Medunjanin vette be a chicagói kaput (0-1)! Nem sokkal később betalált a magyar gólvágó, Nikolics is, aki a 39. minutumban büntetőből egyenlített, ezzel megszerezve 9. bajnoki gólját ebben az idényben (1-1)! Ám még a szünet előtt újból előnyre tett szert a Philadelphia, amely második találatát Burke szerezte a hosszabbítás 3. percében (1-2)!

A fordulást követően szépen lassan jött az újabb chicagói egyenlítés, ugyanis Katai a 69. percben egalizált (2-2)! Sokáig viszont nem örülhettek a hazaiak, újból vezetést szerzett a vendég együttes, hiszen a 73. percben Burke megszerezte 2. gólját a meccsen (2-3)! Majd jött egy őrületes hajrá, egy elképesztő hosszabbítás! A ráadás 4. percében a korábban Katai-nak gólpasszt kiosztó világbajnok, Schweinsteiger egyenlített (3-3), majd a következő minutumban az előző szezont még a Chicago játékosaként töltő Accam talált be, így eldöntve ezt a gólgazdag, végletekig kiélezett találkozót (3-4)! A Chicago ezzel zsinórban másodjára kapott ki, míg a Philadelphia két vesztes találkozó után tudott nyerni.

MLS, alapszakasz
Chicago Fire – Philadelphia Union • 3-4 (1-2)
Helyszín: Toyota Park, Bridgeview – 12.008 néző
Gólszerzők: Nikolics (39. – büntetőből), Katai (69.), Schweinsteiger (90+4.), ill. Medunjanin (31.), Burke (45+3., 73.), Accam (90+5.)


Pályán volt még a New York City is, melynek vendége a kanadai Montreal Impact volt. A hazaiak nagyon simán nyertek és hozták így a papírformát! Az első félidő nem hozott találatot, majd a fordulást követően Medina kezdte meg a gólgyártást a 60. percben (1-0)! Nem sokkal ezután a 62. minutumban becserélt Matarrita növelte a 65. percben a hazai előnyt (2-0)! Végül jött Lewis, aki a 67. minutumban lépett pályára, a 76.-ban pedig beállította a végeredményt (3-0)! A New York City a kötelezőt hozva győzött, zsinórban már másodjára, és áll a második helyen a Keleti Főcsoportban.

New York City – Montreal Impact • 3-0 (0-0)
Helyszín: Yankee Stadium, Bronx – 18.706 néző
Gólszerzők: Medina (60.), Matarrita (65.), Lewis (76.), ill.