Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vajon sikerrel veszi a nagy visszatérést az Újpest? – előzetes

Közel tíz esztendőt követően tér vissza a nemzetközi porondra a Nebojsa Vignjevics által irányított Újpest, hiszen Magyarország egyik legnagyobb múlttal bíró együttese legutóbb a 2009/2010-es Európa-liga kiírás során mérethette meg magát komoly szinten. Igaz már előbb is visszatérhetett volna a lila-fehér alakulat, viszont az UEFA  2014 februárjában megfosztotta három év erejéig a nemzetközi kupában való indulás jogától. De ez a büntetés letelt, s ahogy már említettük, s köztudott is, idén ismét láthatjuk az Európa-liga berkein belül nemzetközi szinten szerepelni az Újpestet… 

Az ellenfél…

A Neftci PFK 1937 márciusában, azaz valamivel több mint 81 esztendővel ezelőtt alakult meg. A bakui alakulat Azerbajdzsán legsikeresebb csapatának számít, hiszen a Neftci fennállása során 8-szor nyerte meg a bajnokságot, 6-szor pedig a hazai kupasorozatot, bár az utóbbi években ugyebár a show-t ellopta előlük a Qarabag. Nemzetközi szinten a legnagyobb sikerük a 2012/2013-as Európa-liga kiíráshoz kötődik, hiszen a Neftci akkor a csoportkörig jutott, ráadásul 3-szor ikszelni tudtak. A bakui gárda egyébként elveszítette egyik, ha nem a legfontosabb láncszemét Ignacio Herrera személyében. A klub stadionjának (Bakcell Aréna) befogadóképessége egyébként 11 ezer fő. A csapat irányítását nem mellesleg idén nyáron az olasz Roberto Bordin vette át, aki éveken át Andrea Mandorlini segítőjeként dolgozott. Bordin 2016-2018 a Sheriff Tiraspol élén tevékenykedett, a klub trénereként 2-szer a bajnoki címet, 1-szer pedig a hazai kupasorozatot húzta be.  

Akik az Újpest vezérei lehetnek…

Mindenképp az Újpest egyik vezéregyénisége lehet maga a csapatkapitány, azaz Litauszki Róbert. Mellette szintén fontos szerepkör hárul még Nagy Dánielre, Novothny Somára vagy éppen Zsótér Donátra is, akik a 2017/2018-as kiírás során szintén meghatározó egyéniségeknek számítottak a lila-fehér alakulatnál. A klub vezetősége gyakorlatilag egybe tartotta a bajnoki bronzérmes és Magyar Kupa-győztes csapatot, de még messze van a nyári transzfer időszak vége, így bármi megtörténhet még a következő hetekben. 

Összességében nem vár egyszerű feladat az Újpestre, még akkor is, ha “csak” egy azeri csapatról van szó, főleg ha kiindulunk a Videoton és a Honvéd teljesítményéből is. A mérkőzést egyébként a Duna World fogja közvetíteni, ami 19:00-kor veszi kezdetét. 

Érdekesség, hogy Obinna Nwobodo és Alassane Diallo nem kapta meg az ilyenkor szükséges vízumengedélyt, így nem utazhatott el a lila-fehér együttessel Azerbajdzsánba. A két játékost a reptéren fordították vissza.

Érkezők: –

Távozók: Souleymane Diarra (RC Lens), Windecker József (?)