Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Shaqiri ismét a PL-ben, aláírt új klubjához! – hivatalos

Az előző idényben a Stoke City együttesével az angol élvonalból kieső svájci válogatott játékos Xherdan Shaqiri aláírt új klubjához. A 26 esztendős szélső az idei vb-n is ott volt a svájci válogatott keretében.

Az angol élvonalban szereplő előző idényben BL-döntős FC Liverpool hivatalos médiafelületein jelentette be, amit már sejteni lehetett napokkal ezelőtt, szerződtették a Stoke City svájci válogatott játékosát Xherdan Shaqiri-t. A 26 esztendős rutinos játékos 13,5 millió fontért költözik Liverpoolba és egy hosszútávú ötéves szerződést kötött a vörösökkel.

Shaqiri a Liverpool együttesénél a 23-as számú szerelést fogja viselni, amit Emre Can viselt a korábbi évek során, azonban a német játékos a Juventus együtteséhez távozott a nyári átigazolási szezon elején. Shaqiri pályafutása során megfordult a Basel, Bayern München, Inter Milano és legutóbb pedig a Stoke City alkalmazásában állt. Összeségében 342 mérkőzésen 66 gólig jutott eddigi karrierje során.

Legnagyobb sikereit a Bayern München együttesénél érte el, ahol bajnoki címet, Német kupát, Bajnokok Ligáját és Európai Szuperkupát és klub vb-t is nyert. A mértékadó transfermarkt portál a játékos piaci értékét 18 millió euróra taksálja.

„ Játékosként mindig a legnagyobb klubokban akarsz játszani. Pár évvel ezelőtt ide akartam igazolni, de akkor nem ment végbe az átigazolás, de most elképesztően boldog vagyok. Szeretnék fejlődni és címeket nyerni.” – idézi a liverpooli klub a játékos első szavait a vörösök mezében.

Kép forrása: liverpoolfc.com