Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vida Kristopher: “Semmi kétség nincs bennünk…” – interjú

Csütörtökön 25 évnyi böjt után tért vissza a nemzetközi porondra a DAC, mely a grúz Dinamo Tbilisi csapatát fogadta az Európa-ligában. Az 1:1-es döntetlennel záruló mérkőzés után a sárga-kék klub magyar támadójával Vida Kristopherrel beszélgettünk.  

– Pályafutásod első nemzetközi kupamérkőzését készültél. Volt benned a meccs előtt némi különleges drukk?
– Sokat dolgoztunk ez előző szezonban azért, hogy most itt legyünk. Úgy gondolom, hogy minden labdarúgó álma kilépni a nemzetközi porondra, és ott megmutatni a tudását. Közel 150 tétmérkőzéssel a lábamban be kell valljam, hogy a mérkőzés előtt volt bennem egy kis izgalom, de ez ilyenkor normális.

– A mérkőzés elején a vendégek szereztek vezetést, noha nektek voltak helyzeteitek. Meglepett benneteket a Dinamo Tbilisi?
– Felkészültünk belőlük, a meccs előtt rengeteget videóztunk, de megleptek minket azzal a tempóval, amit játszottak. A grúz bajnokságban ennél sokkal lassabb tempót mutatnak, látszott rajtuk az extra motiváció. Ennek ellenére lehetőségeik csak a mi hibáinkból adódtak.

– Milyen volt a meccset körüllengő atmoszféra?
– A szurkolóknak nagyon sokat kellett várnia arra, hogy újra az európai kupaporondon láthassák a csapatukat. Mindent megtettek a lelátón, hogy segítsenek bennünket, újból fantasztikus hangulatot teremtettek. Köszönettel tartozunk nekik, köszönöm a szurkolást a csapat nevében.

– Hiába irányítottatok és lőttetek jóval többet kapura, az iksz a grúz csapatra nézve hízelgő. Innentől ők a párharc favoritjai?
– Nem! Még mindig mi vagyunk a favoritok, jobb csapat vagyunk. A játék képe ezt meg is mutatta, csak sajnos az eredményben egyelőre nem tükröződik. Jól játszottunk, nagyon motiváltak vagyunk, idegenben kifogjuk használni a most elpuskázott lehetőségeket. Semmi kétség nincsen bennünk afelől, hogy meglesz a továbbjutás. Mindent meg fogunk tenni a cél érdekében. Valamint a következő lesz Marco Rossi utolsó mérkőzése a DAC kispadján, szeretnénk tőle győzelemmel és továbbjutással búcsúzni.

– Mire kell majd figyelnetek a visszavágón, mi lehet az ellenfél gyenge pontja? 
– Biztos vagyok benne, hogy nagy lesz az iram és küzdelmes lesz a mérkőzés. Az eredmény és az idő múlása egyelőre nekünk kedvez, de amint megvan az első gól, további területek nyílhatnak támadásban. A feladat adott, minél gyorsabban be kell találni, utána pedig lezárni a meccset. A grúzok a védőzónán belül nem fogják túl jól az ellenfelet, ezt ki kell használnunk. A pontrúgásaik veszélyesek voltak, a beadásokra oda kell majd figyelnünk, mert komoly veszélyt jelenthetnek.