Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: döntetlen a csehekkel

Ausztriában játszott egymással a Szombathelyi Haladás és a cseh élvonal 13.helyén végző Slovacko. A Hali gólját az új szerzemény a dán Lyng szerezte.

Benes honfitársai ellen léphetett pályára (vasasfc.hu)

A Haladás kezdőcsapatában kapott helyet a héten igazolt cseh Vit Benes, a kispadon pedig a tavasz jó részét sérülés miatt kihagyó Rabusic. Így ők honfitársaik ellen meccselhettek. De félig-meddig a szlovák Kolcák, Mészáros is így érezhette magát, na az edző Michal Hippről nem is beszélve Az új fiúk közül Benes, Lyng, Priskin a kezdőcsapatban, Habovda, Tamás László a kispadon kapott helyet ezúttal. A szombathelyieknél Kovács Lóránt, Tóth Máté hiányzott sérülés miatt. A 35. percben egy remek magyar támadás után Schimmer jobb oldali beadását a hosszú oldalon érkező Lyng öt méterről a jobb sarokba fejelte.  A Haladás az előnyét a 90.percig őrizte, mikor is egy bal oldali beadás után az ide-oda pattogó labdát Sabilek a hat méterről a bal sarokba lőtte.

Szombathelyi Swietelsky-Haladás-1.FC Slovacko 1-1 (0-1)
Pöllau, 100 néző vezette: 
Waissfobacher.

Haladás: Király – Schimmer (Habovda, 46.), Kolcák (Tamás, 46.), Benes, Bosnjak – Jagodics, Grumics (Funsho, 80.) – Mészáros (Petró, 71.), Németh Márió (Rácz, 64.), Lyng (Halmosi, 58.) – Priskin (Rabusic, 61.). Edző: Michal Hipp.

Endrődi Dávid