Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: kiütéssel győzött a Roma; nyert az Inter is

Több élvonalbeli olasz klub is felkészülési mérkőzést játszott ma, és valamennyi közülük nyerni is tudott. Pályán volt többek között az AS Roma, a Napoli, ahogyan az Inter és az Atalanta, valamint a másodosztályból feljutott Empoli is.

Óriási fölénnyel nyert a Roma, Schick (jobbra) pedig egymaga vágott négy gólt! (forrás: twitter.com/OfficialASRoma)

A felkészülés jegyében ma több olasz élvonalbeli klubcsapat is pályán volt. A legnagyobbak közül az AS Roma, a Napoli és az Inter is játszott. A rómaiak óriási fölénnyel, 9-0-ra győztek a szintén olasz, negyedosztályú Latina ellen. A fővárosiaknál több nagy név is a pályán volt az első nyári felkészülési meccsükön, valamint gólt is szerzett. A cseh Schick mesterhármast ért el, míg Dzeko duplázott. A Napoli “csak” 4-0-ra nyert a negyedik vonalban szereplő Gozzano ellen. A Serie A-csapatok mai meccseit a bergamói Atalanta találkozója nyitotta egyébiránt, és az élvonalbeli klub ugyancsak 4-0-s sikert aratott, melynek során a kulcsemberek közül Gomez, Hateboer, és Ilicic is betalált a szintén olasz Brusaporto kapujába. A genovai Sampdoria szórta meg leginkább ellenfelét, az amatőr Sellero Novelle csapatát, melyet 15-0-val küldött padlóra. A Sampdoria részéről Quagliarella négy gólt vágott, ahogyan Stijepovic is, ám utóbbi klasszikus mesternégyest szerzett, ő jegyezte a meccs utolsó találatait zsinórban! Rajtuk kívül Caprari is jól termelt, hiszen három alkalommal vette be az ellenfél kapuját. Az olasz élvonalba egyenes úton feljutott Empoli a Lampo ellen győzött 9-0-ra, úgy, hogy Caputo egymaga már a szünetig berámolt négy gólt az ellenfél kapujába. Rajta kívül még Mraz tudott több találatig jutni, egészen pontosan háromig, melyből mindet a második félidőben szerezte. A nap zárásaként Serie A-csapatok felkészülését tekintve az Inter a svájci élvonalban szereplő Lugano ellen lépett pályára, így a milánói gárda volt ma az egyedüli, amely nem olasz ellenféllel játszott. A Lugano ezt megelőző három felkészülési meccséből egyet sem vesztett el, és kettőt meg is nyert, ám ma az Inter magabiztosan tudott győzni, hozva a papírformát. Az Internél is voltak nagy nevek a pályán, például a Roma csapatától leigazolt új szerzemény, a belga Naingollan is. A kék-feketék simán, 3-0-ra győztek, Karamoh pedig duplázott.

Ezzel tehát minden élvonalbeli olasz klub a kötelezőt hozta a mai napon.

Serie A csapatok felkészülési mérkőzései

Gozzano (IV.) – Napoli • 0-4 (0-1)
Gólszerzők: – , ill. Ruiz (21.), Grassi (61.), Verdi (71. – büntetőből), Ounas (80.)

Latina (IV.) – AS Roma • 0-9 (0-6)
Gólszerzők: – , ill. Schick (5., 24., 39. – a másodikat büntetőből), Marcano (11.), Luca Pellegrini (22.), Lorenzo Pellegrini (29.), Manes (65. – öngól), Dzeko (76., 81.)

Lugano – Inter • 0-3 (0-1)
Gólszerzők: – , ill. Martinez (16.), Karamoh (50., 55.)

Brusaporto – Atalanta • 0-4 (0-1)
Gólszerzők: – , ill. Hateboer (40.), Tumminello (55.), Gomez (68.), Ilicic (70.)

Sampdoria – Sellero Novelle • 15-0 (10-0)
Gólszerzők: Andersen (4.), Praet (9.), Quagliarella (12., 20., 33., 37.), Caprari (14., 45., 57.), Capezzi (22.), Jankto (25.), Stijepovic (63., 65., 79., 87.), ill.

Lampo – Empoli • 0-9 (0-5)
Gólszerzők: – , ill. Caputo (4., 12., 24., 29.), Lollo (9.), Mraz (56., 74., 88.), Belardinelli (73.)