Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: vereség a másodosztályú rivális ellen

A Kisvárda labdarúgó csapata második helyet szerezte meg az előző NB II-es kiírásban, s így indulhatnak az élvonalban. Újoncként. A Nyíregyháza korábban rendre megfordult a legmagasabb osztályban, a megyebeli riválist rendre kistestvérként hívják, de most egy évig legalább is biztosan, a Spari lesz a “kicsi”. Ennek ellenére a mai edzőmeccsen felülmúlta a légiósok hadát felvonultató Kisvárdát.

Kondás Elemérre még sok munka vár (dvsc.hu)

Alaposan átalakult a nyáron mindkét csapat. A Nyíregyháza mai pályára lépői közül Nagy József Pécsről, Nagy Tamás Zalaegerszegről, Bakos Szabolcs Diósgyőrből, Daru Bence Paksról, Gulyás Márton Vácról írt alá a feljutást megpályázó szabolcsi csapathoz. A Kisvárdánál pedig a brazil Felipe, Anderson, Sassá a grúz Parcvanija, a görög Beriosz, az ukrán Lukjancsuk, Karaszjuk, Shinder a szerb Mitrosevics és a román Minca csatlakozott, az eddig is szép számú külföldi kontingenshez. Igaz ők magyar felmenőik révén eddig se számítottak idegenlégiósnak. (lehet, hogy tavaly nyárig ők se tudtak róla, hogy az üknagyszülő magyar volt, s az is lehet, hogy van köztük olyan “magyar”, aki magyarul se tud) Az pénteken eldőlt, hogy a Nyíregyháza korábbi középpályása, Csilus Tamás nem lesz újra kisvárdai focista.

A 48.percben megszerezte a vezetést a Kisvárda. Vári Barnabás Misic jobboldali szöglete után bólintott a kapuba. A 78.minutumban Rezes 21 méteres, ballábas lövése után került a labda a jobb alsó sarokba, egalizálva ezzel az állást.  7 percig volt döntetlen, ekkor ugyanis Sztaroszta beadása után a berobbanó Daru fejelt a jobb alsó sarokba, megszerezve ezzel a győzelmet a Nyíregyházának.

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS–KISVÁRDA MASTER GOOD 2–1 (0–0)
NYÍREGYHÁZA: Jova – Nagy J., Nagy T., Pejovics, Farkas M. – Bakos Sz. (Daru), Kártik, Gulyás M. – Pekár, Rezes, Sztaroszta (Végső)
KISVÁRDA: Felipe – Parcvanija, Izing (Beriosz), Jánvári (Protics) – Lucas – Lukjancsuk (Melnik), Karaszjuk (Gosztonyi), Misic (Mitosevics), Vári B. – Sinder (Kovácsréti), Ilics (Sassá)

Gól: Vári B. (0–1) a 48., Rezes (1–1) a 78., Daru (2–1) a 85. percben

Endrődi Dávid