Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

ManUtd: a vb egyik legjobb védője érkezhet

Bár igazolt már játékosokat a Manchester United együttese a nyár folyamán, azt azért mégis túlzás lenne állítani, hogy két kézzel szórja a pénzt a Premier League ezüstérmese. Igaz, azzal nem lehet megvádolni José Mourinhot, hogy nem célzottan posztokra igazolna.

A United már megvásárolta Ukrajnából a brazil középpályást, Fredet, illetve a védelem jobb szélére Diogo Dalot-t a Portotól. Továbbá még egy kis apró pénzért tartalék kapusnak Lee Grantet (Stoke). Szinte leírni is hihetetlen, de a „Vörös Ördögök” keretéhez tizenhárom védő tartozik, akik közül minimum 10-11 bármelyik másik angol klubnál alapember lehetne, ám nagy részükkel mégis elégedetlen a portugál szakember. Többségükről már szóltak távozási pletykák, alig van olyan bekk a csapatban, aki érinthetetlennek tűnik.

Így szinte biztosra vehetjük, hogy lesznek távozók, főleg, hogy Mourinho még legalább egy tehetséges középső védőt igazolna. Ez a tehetséges védő pedig könnyen lehet, hogy az idei világbajnokság egyik legnagyobb felfedezettje, Harry Maguire lehet. A sheffieldi születésű középhátvéd még csak tizenegy válogatottságot számlál, aminek több mint felét Oroszországban gyűjtötte be. Maguire a korábbi Sheff United-es Hullos éveket követően tavaly nyáron igazolt a Leicesterhez, ahol a jelek szerint igazi kincset leltek. 13,7 millió euróért. Maguire szinte azonnal alapember lett a „Rókáknál”, majd gyorsan bejátszotta magát Gareth Southgate válogatottjába is, ahol ma este már a bronzmeccsen lesz érdekelt a belgák ellenében.

Transzferpiaci becslések szerint a jó szereplésnek köszönhetően Maguire reális értéke 25-30 millió euró körül mozog. Viszont a Daily Mail már azt írja, hogy a ManUtd már egy 60 milliós, ajánlat megküldésén dolgozik.

A 25 esztendős védő szerződése 2022-ig érvényes a Leicesterrel.