Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Robben: “Erre van most szükségünk!”

Niko Kovac Jürgen Klinsmann óta az első tréner a Bayern kispadján, aki nem BL-győztesként veszi át a csapat vezetését (leszámítva az ideiglenesen kinevezett szakembereket). Ha másból nem is, ebből mindenképp látható, hogy a klub szakítani kíván az utóbbi években megcélzott irányvonallal, és nem a nagy nevekkel, hanem a régi idők Bayernjére emlékeztető alázattal, és szorgalommal próbálnak meg eredményesek lenni. Ezt ironikus módon épp egy nagy név, Arjen Robben méltatta…

Megkezdődött a bajorok felkészülése, ahol a hírek szerint nem babra megy a játék: sokan úgy vélik, hogy az utóbbi évek legkeményebb edzésein vannak túl bajnokék. Niko Kovac és a segédedző tesó, Robert módszereiről mondta Robben:

“Keményen dolgozunk, de azt hiszem, most erre van szükségünk. Jelenleg úgy gondolom, hogy ez így nagyon jól működik!”

Idénybeli céljaikra is kitért a lestrapált klublegenda:

“Mindent meg szeretnénk nyerni, de legalább egy címmel többet, mint tavaly.”

A bajnoki cím, és a szuperkupa-győzelem mellett tehát idén a Bajnokok Ligája és/vagy a Német Kupa is a kívánságlistán szerepel. Végül – de nem utolsó sorban – saját kilátásaira is kitért a Repülő Hollandi, akit egyesek az új játékrendszer lehetséges áldozatai között tartanak számon:

“Még élek, és szeretnék ebben az idényben sikeres lenni, fit maradni és kupákat nyerni. Hogy utána mi lesz, azt nem tudom. Ami érdekel, az az, hogy végre teljesen egészséges vagyok. Csak távol kell maradnom a sérülésektől, és máris jól érzem magam!”