Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2018: Így engedi majd a horvát kapitány pályára lépni Modricékat!

A Franciaország elleni vasárnapi világbajnoki döntő előtt a spanyol Marca című sportnapilapnak külön nyilatkozott Zlatko Dalic horvát kapitány.

(Kép: marca.com)

“Nem gondoltam volna, hogy idáig eljuthatunk!” – Kezdte nyilatkozatát Zlatko Dalic.

“Hogyan is gondolhattam volna mindezt?! Emlékszem, amikor elkezdtük a közös munkát még egyáltalán nem volt biztos az, hogy kijutunk a világbajnokságra, hiszen le kellett győznünk Ukrajnát. Mindig a következő meccsre tekintek előre, így akkor csak is arra gondoltam, hogy vívjuk meg sikerrel a pótselejtezőt.” – Folytatta a horvátok sikerkapitánya, akivel a válogatott az 1998-as világbajnoki bronzérem után már biztosan az ország legnagyobb futballsikerét éri el, bármi is történjék Moszkvában.

“Az, hogy ideáig eljutunk, elképzelhetetlen volt, személy szerint egy jó világbajnoki szereplést reméltem.” – Így Dalic, aki elárulta, hogy mik lesznek az utolsó szavai a játékosainak. “Azt fogom kérni tőlük, hogy csupán élvezzék a játékot, és el fogom mondani nekik, hogy nagyon büszke vagyok már így is rájuk!” – Folytatta az 51 esztendős szakember, akinek legnagyobb erényei között azt tartják számon, hogy igazi összetartó csapatot faragott Luka Modricékból.

“Ez egy hihetetlen képességű együttes. Nagyszerű mentalitással és büszkeséggel. Ehhez hozzáadva azt a faktort, hogy sokaknak ez az utolsó világbajnoki szereplése. Ezek a fantasztikus játékosok el is döntötték, hogy nagy dolgot szeretnének véghezvinni Oroszországban! Talán így a kívülállóknak is jobban érthető, hogy miért is juthattunk el a döntőbe.” – Dicsérte csapatát Dalic mester, megjegyezve, hogy a siker bizony nem jön könnyen.

“Az én elképzelésem az a futballról, hogy felépítjük hátulról az akciókat, a játékosaim sokat érnek labdába, és megpróbálunk szépen játszani. Természetesen egy világbajnokság más. A csapatok többsége a szervezett védekezésre és a szervezett középpályás játékra összpontosít. Az együttesek itt nagyon jól védekeznek, és gyorsan szeretnének előre jutni. Én szeretnék kitalálni ellenük valami más taktikát.” – Tette még hozzá Dalic, akinek utóbbira a döntőben meg is lesz a lehetősége a világbajnokság legszervezettebb együttese, a francia válogatott ellen.