Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2018: Mbappé a torna tehetsége, Courtois az aranykesztyűs!

Az oroszországi világbajnokság döntőjét követően kiosztották a torna legjobbjainak járó különdíjakat. A döntő követő ünnepélyes eredményhirdetés keretein belül a torna legjobb fiatal játékosának, a legjobb góllövőnek valamint a legjobb kapusnak járó díjat is átadták.

Mint arról beszámoltunk az oroszországi vb legjobb játékosa a horvátok vezére Luka Modric lett.  A torna legjobb fiatal játékosának járó trófeát a franciák 19 esztendős tinisztárja Kylian Mbappé kapta, aki a tornán négy gólt is szerzett valamint a horvátok elleni fináléban is beköszönt. Mbappé a brazil Pelé után a második legfiatalabb játékos lett aki világbajnoki döntőben eredményes volt, ráadásul 19 évesen és 207 naposan a harmadik legfiatalabb játékosa lett aki pályára léphetett a döntőben.

A torna legjobb kapusának járó elismerést, az aranykesztyűt a belga Thibaut Courtois nyerte el aki bronzérmes lett a belga válogatottal. Courtois a tornán három alkalommal is lehúzta a rolót és gól nélkül hozta le a mérkőzést.

A torna legjobb góllövőjének járó elismerést az aranycipőt az angol Harry Kane szerezte meg aki hat alkalommal volt eredményes a világbajnokságon. Az angol támadó mögött a négygólos Antonie Griezmann és Romelu Lukaku végzett.

A torna legsportszerűbb csapatának járó fair-play elismerést Spanyolország válogatottja nyerte el.

Képek forrása: fifa.com