Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL-selejtező: „Hiszek a játékosokban…” – Marko Nikolics

Nem sokon múlott, hogy az első mérkőzés után hátrányban várja a visszavágót a MOL VIDI FC a Bajnokok Ligájában a luxemburgi Dudelange ellen. Marko Nikolics szerint mostanra jutottak el olyan fázisba, amikor már mentálisan és fizikailag is megfelelő állapotban vannak.

A papírforma szerint sokgólos győzelemmel kellett volna hazatérnie Dudelange-ból a MOL VIDI FC-nek, ám a luxemburgi túra végül nyögve-nyelős 1-1-gyel ért véget. Így aztán fel van adva a lecke a magyar bajnoknak, amelynek vezetőedzője azonban bízik a csapatban, így a továbbjutásban is. „A Bajnokok Ligájában való indulás a legértékesebb, ezért büszke vagyok arra, hogy ebben a nemzetközi sorozatban léphetünk pályára. Keményen megdolgoztunk érte, így nem akarjuk ezt a lehetőséget elszalasztani. Rövid volt a felkészülés, de mostanra mentálisan és fizikailag is egyre jobb formában vagyunk, a második meccsen frissebbek leszünk. Százszázalékos koncentrációra lesz szükségünk, saját közönség előtt olyan játékot várunk, amivel továbbjutunk. A Dudelange kellemetlen ellenfél, nem nagy futballnemzetből való, ám más csapatoknak is nehézséget okozott, mint az APOEL Nicosiának vagy a Salzburgnak – beszélt a mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón a szerb szakember. – Az öltözőben egyenes kommunikáció zajlik, kritika és dicséret egyaránt elhangzik, de az általában ott is marad. Hiszek a játékosokban, a csapatban, megvan az a minőség, amivel tovább tudunk jutni. Ez a harmadik szezonom a BL-ben, és tapasztalat, hogy a szünet után mindig nehezebbek a meccsek idegenben. Dolgozunk, fejlődünk napról napra, meglesz ennek az eredménye.”

Azzal, hogy a lehetséges ellenfél, a bolgár Ludogorec magabiztosan, 7-0-ra nyert az első meccsen a Crusaders ellen, nem foglalkozik, csak az előttük álló feladattal. „Sokan kicsit lebecsülik az ellenfelünket, ez az érzésem, mióta megvan a sorsolás. Luxemburgban ők voltak a bajnokok, és ez tiszteletet érdemel, ahogy az eredményeik is. A következő körrel nem szabad foglalkozni.”

Szóba került a névváltoztatás körül kialakult szurkolói elégedetlenség is, ezzel kapcsolatban inkább a pályán nyújtott teljesítményt kellene a szurkolóknak figyelniük, például a bajnokság megnyerésének mikéntjét. „Szerencsére nem olyan jó még a magyarom, hogy az összes történetet követni tudjam, amit a Vidivel kapcsolatban leírnak, ez már korábban is jól jött. Nagyon szeretem a szurkolókat, mindig mellettünk álltak, remélem, hogy a névváltoztatás körül kialakult helyzet minél gyorsabban megoldódik. A srácok megérdemlik, hogy támogassa őket a közönség, nem azért, mert megnyerték a bajnokságot, hanem ahogy megszerezték a címet. Biztos vagyok benne, hogy lesz támogatás a mérkőzésen.”

A sajtótájékoztatón Kovácsik Ádám képviselte a csapatot. A kapus többek között a hibájáról is beszélt, illetve arról, miképp lehet a Dudelange fölé kerekedni. „Az első meccs nem úgy sikerült ahogy terveztük, de igazából a „»félidőben« 1–1 van, mi állunk továbbjutásra. Viszont az első meccs semmiképpen nem ad elégedettségre okot. Azt a mérkőzést lezárjuk, száz százalékban arra koncentrálunk, hogy továbbjussunk. Nem számítok tőlük újdonságra, ám egyébként is a saját játékunkra figyelünk. Vissza fognak állni, kontrázni, de mi akarjuk irányítani a találkozót. A Vidi játékát kell játszani, és ha ezt megvalósítjuk, akkor meglesz a továbbjutás. Aki játszik, hibázhat. Persze nem örültem neki, hiszen jó mérkőzésem volt, és ha nincs a hibám, akkor nyerünk. Túltettem magam rajta, technikai dolog volt, Brockhauser István kapusedzővel kielemeztük, és most a keddi meccsre koncentrálunk.”