Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BRÉKING! Megvan a DAC új vezetőedzője! – hivatalos

Georges Leekens menesztése után nem sokkal érkezett a hír, hogy a magyar válogatott vezetését a Dunaszerdahelyi AC vezetőedzője, a magyar bajnok és szlovák bronzérmes Marco Rossi veszi át. A felvidéki klub háza táján előállt kellemetlen helyzet orvoslására az olasz tréner megígérte, a klubbal marad, amíg utódját be nem jelentik. Ez a mai napon meg is történt…

A DAC hivatalos oldalán jelentette be, hogy a csapat vezetését a 42 esztendős német edző, Peter Hyballa veszi át. Relatíve fiatal kora ellenére Hyballa immáron 26 éves edzői tapasztalatot tudhat maga mögött. Dolgozott a Wolfsburg, a Dortmund és a Leipzig utánpótlásánál, az akkoriban másodosztályú Aachen segédedzőjeként Németország legfiatalabb felnőtt-trénerének tudhatta magát, másodedzősködött Leverkusenben, valamint vezette a namíbiai Ramblers Windhoek, az osztrák Sturm Graz, és a holland NEC Nijmegen csapatát is. Az elmúlt hónapokban a német edzőképzésben vállalt instruktori pozíciót.

A DAC sportigazgatója, Jan Van Daele az fcdac.sk-nak adott nyilatkozatában kiemelte, hogy Hyballa szerződtetésében döntő tényező volt taktikai rugalmassága, és hogy megtalálja a hangot a fiatalokkal, mert így eredményesen folytathatja a Marco Rossi által megkezdett munkát. Az új mester a július 22-i bajnoki nyitányon debütál a klubnál, a Dinamo Tbiliszi elleni El-selejtező visszavágóján még elődje gardírozza a csapatot. A transfermarkt.de szerint Hyballát kontraktusa 2020-ig köti őt új klubjához.

Kép forrása: fcdac.sk