Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kádárt viszik az oroszok?

Csapatot válthat Kádár Tamás a magyar válogatott és az ukrán Dinamo Kijev hátvédje. A válogatott focista korábban Angliában, Hollandiában, Lengyelországban és Ukrajnában légióskodott, most pedig az egyik legnagyobb orosz klub a szentpétervári Zenit szeretné soraiban tudni.

Tizenhat évesen mutatkozott be az NB I-ben a Zalaegerszeg színeiben Kádár Tamás, majd hamar lecsapott rá az angol Newcastle United. Négy és fél évig tartozott a “Szarkák” keretéhez az ifjú hátvéd, 2012 nyarán Hollandiába igazolt. A holland kaland viszonylag rövidre sikerült, hiszen 2013 januárjában elhagyta  Rodat s hazatért a Diósgyőr szerződtette. Két évig játszott a magyar NB I-ben, mígnem újra légiósnak állt, a lengyel Lech Poznan focistája lett. Végig jó teljesítményt nyújtott, már a 2016-os Eb után szeretett volna egy nívósabb bajnokságba szerződni, de akkor nem sikerült neki. 2017 februárjában az ukrán Dinamo Kijev két és félmillió euróért kaparintotta meg játékjogát, melyet idén nyáron minden bizonnyal továbbértékesít. A napokban már lehetett hallani róla, hogy Huszti Szabolcs egykori klubja a szentpétervári Zenit szeretné a soraiban tudni. Az orosz klub belső védőt keres, s első számú kiszemeltje a negyvenhétszeres válogatott Kádár. A magyar focista azért is keltette fel a legutóbb az orosz bajnokságban ötödik, így az Európa-ligában érdekelt Zenit figyelmét, mert több poszton is bevethető, a védelem tengelyében és a bal szélen is megállja a helyét.

Egyes orosz hírek szerint nyolcmillió euróban határozták meg az ukránok az árát, melyből megpróbálnak még a Zenit vezetői faragni.