Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Egykori Barcelona játékost igazolt a DVTK

A DVTK csapatában folytatja pályafutását Tajti Mátyás. A fiatal focista a Puskás Akadémia és a Barcelona utánpótlás akadémiáján pallérozódott, legutóbb pedig a spanyol Málaga B csapatában játszott.

Tajti (jobbra) Fernandoval a vezetőedzővel fotózkodik új mezével (dvkt.eu)

Tajti Mátyás 2014-ig a Puskás Akadémia utánpótlás műhelyében tanulta a labdarúgás alapjait. Ekkor figyelt fel rá a Barcelona, mely klub azonnal le is igazolta. Két évet töltött a La Masiá-ban, majd 2016 nyarán a folyamatos játékot szem előtt tartva elhagyta a katalánokat s a Málaga csapatába szerződött. Az első éven az utánpótlás csapatban szerepelt, majd az előző idényben a klub B csapatával megnyerte a spanyol negyedosztályt. Sokszoros utánpótlás válogatott, szerepelt az U17-es, az U18-as U21-es nemzeti csapatokban is.

– Rendkívül boldog vagyok, hogy végre itt lehetek, és elkezdhetem a csapattal és Fernando Fernandezzel a közös munkát – nyilatkozta a dvtk.eu-nak Tajti Mátyás. – Konkrét célokat nem szeretnék megfogalmazni, azért fogok dolgozni, hogy minél sikeresebben szerepeljünk. Itt voltam a Videoton elleni utolsó hazai meccsen, magával ragadott a szurkolók által teremtett atmoszféra, már nagyon várom, hogy ilyen közönség előtt játszhassak. Ez lesz az első évem a magyar élvonalban, készen állok arra, hogy megmutassam magam.

– Úgy gondolom, hogy Tajti Mátyás leigazolása remek hír a klub és a szurkolók számára – tette hozzá Fernando Fernandez, a DVTK vezetőedzője szintén a dvtk.eu-nak. – Kiváló fiatal játékos, akinek ha a fejlődése töretlen lesz, akkor az U21-es válogatott egyik alapembere lehet. Köszönettel tartozunk a Málagának, mert mindenben együttműködtek velünk annak érdekében, hogy Matyi Diósgyőrben folytathassa a pályafutását. Biztos vagyok benne, hogy a segítségünkre lesz.

Tajti Mátyás édesapja Tajti József a Diósgyőr sportigazgatója.