Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Dzsudzsák újabb meglepő helyre igazolhat

Dzsudzsák Balázs óriási tehetségnek indult. Hollandiába szerződése után folyamatosan figyelték a nagyobb európai csapatok, s ő ekkor meglepőt húzott az orosz első ligába igazolt. Az Anzhi majd a Dinamo Moszkva után mindenki azt várta, erősebb bajnokságba kerül, de ő Törökországba majd onnan az Emírségekbe folytatta pályafutását. Most ezen sort folytathatja, ugyanis az azeri bajnok hívja.

A Milli.az keddi cikke azt taglalja, hogy a Qarabag a szélen és középen bevethető középpályást szeretne igazolni, s a magyar válogatott csapatkapitánya pont ezen a posztokon érzi magát a leginkább otthon. Ha létrejön az ügylet, a magyar szélső lesz a Qarabag kilencedik nyári szerzeménye. A legutóbbi öt azeri bajnokságot megnyerő klub az Olimpija Ljubljana ellen játszik a BL-selejtező első fordulójában, és az első, szlovéniai összecsapáson 1-0-ra diadalmaskodott.

A 31 éves középpályás Debrecenben nevelkedett, ahonnan a PSV szerződtette 2008 januárjában két és félmillió euróért. Három és fél évet töltött el a hollandoknál, ahol hamar a közönség kedvence lett. Dzsudzsákot ekkor több komolyabb európai csapat is figyelte (egyes hírek szerint a Liverpool és az Inter is), ő mégis az orosz Anzhi Makhachkala ajánlatát fogadta el. A kor akkori feltörekvő klubja, akkoriban a brazil világbajnok Roberto Carlost és a kameruni világsztárt Samuel Eto’ot is a soraiban tudta. Az Anzhi jó üzletet kötött, hiszen Dzsudzsákért tizennégymillió eurót fizettek, s fél évvel később tizenkilencért passzolták tovább a Dinamo Moszkvának. Újabb három és fél évig volt egy helyben a magyar szélső, majd az oroszoknál pénzügyi gondok adódtak, s ezért fillérekért (1,6 millió euróért) eladták a török Bursaspornak. A 2016-os Eb után mindenki arra tippelt, hogy Dárdai Pál Herthájába szerződik, hiszen az egykori szövetségi kapitány szívesen látta volna csapatában, de a németeknek nem volt hárommillió eurójuk Dzsudzsákra. A magyar focista végül így óriási meglepetésre az Emírségekben kötött ki, hiszen az Al-Wahda FC minden további nélkül letette az asztalra a kért összeget. Most két év után lejárt a szerződése, s szabadon igazolható.

A kérdés már csak az, hogy szeretne -e még karrierjén egy nagyot lökni, vagy már csak a pénzkeresetet hagyja előtérben.