Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: fordulatos meccsen győzte le a Zenit a Genoát

A nyári felkészülés jegyében egy olasz és egy orosz élvonalból klub csapott össze egymással ma délután. A fordulatos találkozó végén a Genoa veszített, hiába vezetett kétszer is első nyári előkészületi találkozóján az ebben az időszakban csak győzni tudó Zenit ellen.

Hiába vezetett kétszer is, és állt nyeresre a lefújás előtt a Genoa, a fehérmezes Zenit mégis nyerni tudott! (forrás: twitter.com/GenoaCFC)

Az olasz élvonalban szereplő Genoa az orosz első osztályban játszó Zenit Szentpétervár ellenében lépett pályára ma délután Ausztriában a felkészülés jegyében. A Genoa számára ez volt a nyári felkészülés során az első mérkőzés, míg a Zenit már három találkozón van túl a nyáron, melyet egyaránt megnyert (Grashoppers – Zenit 0-2, Zenit Dinamo – Moszkva 5-0, Saalfelden – Zenit 0-1).

A Zenit ugyan eddig a felkészülés során nem kapott gólt, de a Genoa jól kezdte az előkészületi találkozóinak sorát, hiszen Romulo révén a 22. percben előnybe került (1-0), de még a szünet előbb, a 35. minitumban egalizált Ozdoev (1-1), mellyel kialakult az első félidei eredmény. A fordulást követően alig kellett várni arra, hogy jöjjön az újabb gól, ismét vezetést szerzett ugyanis a Genoa! Az olasz klub második gólját Lapadula szerezte az 55. percben (2-1)! Túlzottan sokáig ezúttal sem vezetett a genovai klub, hiszen a 66. minutumban Driussi góljával egyenlített a szentpétervári klub (2-2)! Ám hiába vezetett kétszer is a Genoa, végül vesztesen hagyta el a pályát, ugyanis a találkozó hajrában megőrizte mindent egybevetve a mostanival együtt immár öt mérkőzés óta tartó győzelmi szériáját a Zenit! A 89. percben a fordulatos találkozó végén Kuzayev tette fel a pontot az i-re (2-3)!

Genoa – Zenit Szentpétervár • 2-3 (1-1)
Gólszerzők: Romulo (22.), Lapadula (55.), ill. Ozdoev (35.), Driussi (66.), Kuzayev (89.)