Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Lemondott Izland szövetségi kapitánya – HIVATALOS

Az Izlandi Labdarúgó-szövetség (KSÍ) hivatalosan is bejelentette, hogy távozik a válogatott éléről Heimir Hallgrímsson.

Forrás: si.com

Heimir Hallgrímsson maga döntött úgy, hogy lemond a szövetségi kapitányságról. Már a vb-kiesést követően pedzegette, hogy nem biztos, hogy folytatja a válogatott irányítását, és habár a szövetség bízott benne, hogy a maradás mellett dönt, Hallgrímsson végül lemondott posztjáról. A szakember egy közleményben búcsúzott:

“Hét fantasztikus év után úgy döntöttem, hogy nem folytatom a válogatott élén. Büszke vagyok, hogy részt vehettem ennek a kiváló csapatnak a felépítésében, és hogy az eredményeinkkel megteremtettük a lehetőséget a következő generációk előtt. Szerencsésnek érzem magam, hogy olyan csapatot hagyhatok hátra, amelynek több játékosa is karrierje csúcsán van és máris rengeteg tapasztalattal rendelkezik. A sikereinkkel tekintélyt harcoltunk ki az izlandi futballnak.”

A civilben fogorvosként dolgozó Hallgrímsson 2011-ben kezdte a válogatottnál, mint pályaedző, majd két év után a svéd Lars Lagerbäckkel közösen irányították a nemzeti csapatot. Vezetésével Izland életében először jutott ki az Európa-bajnokságra és a világbajnokságra is.