Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Holender: “Nyomás volt rajtam…”

Zárt kapuk mögött, egyetlen klasszikus befejezőcsatárral a keretben, hátrányból fordítva gálázott a Budapest Honvéd csapata a tegnapi Rabotnicki elleni Európa-liga-selejtezős párharc visszavágóján. A nagyarányú siker azonban – meglepetésünkre – senkit sem hozott lázba a klubnál, gyakorlatilag minden dolgozó – legyen az sajtós, edző vagy játékos – erre számított.

A mérkőzés után nagyjából egy doboz cigarettát elpumpáló 62 esztendős macedón tréner, Gjore Jovanovszki értékelése nyitotta a sajtótájékoztatót:

“Először is gratulálok a Honvédnak! Két könnyelmű hibát ejtettünk a mérkőzés elején, mindkettőből gólt kaptunk, a piros lap és a büntető pedig végképp eldöntötte a meccset. A Honvéd jobban játszott, de ez várható volt, hiszen erősebb csapatként tartják számon őket. A hibáinkat főképp tapasztalatlanságunk okozta, hiszen a legtöbb játékosom nem játszott még Európa-liga-selejtezőt. Nagy meglepetést nem okozott a Kispest, talán Holender új posztja (jobbhátvéd után csatár – a szerk.) volt egy kicsit váratlan.”

A “kicsit váratlant” meghúzó szakember, Supka Attila így vitte tovább a szót:

“A csapat úgy játszott, ahogy kértük tőlük. Ez a mérkőzés már hasonlított a felkészülésünkre. Agresszívak voltunk, a letámadásokat jól csináltuk, a labdabirtoklásunk rendben volt, és megvoltak azok a mélységi beindulások, amelyekből gólokat lehetett lőni a mai mérkőzésen. Az első meccs nem úgy sikerült, ahogy annak kellett volna, de azzal, hogy Holender Filipet csatár pozícióba helyeztük, nagyon sokat segítettünk Danilónak, mindketten eredményesek voltak, és az előre-játékunk is feljavult. Az első harminc percben jól futballoztunk, utána kisebb kavarodás következett, mert nem mi birtokoltuk a labdát, rengeteg rossz passzunk volt. Jót tett a szünet. Amit kértünk, hogy próbáljunk meg az ellenfél térfelén sok labdát szerezni, ebből aztán sok lehetőségünk adódott. A tizenegyes után létszámfölénybe is kerültünk, ami nem látszott meg a játékunkon. Az utolsó 10-15 percben már megint megvoltak azok a helyzeteink, amellyel nagyobb arányúra is növelhettük volna a győzelmet. Úgy gondolom, hogy megérdemelten jutottunk tovább.”

A vezetőedző azt is elmondta, hogy Holender jó teljesítménye ellenére is azon vannak, hogy csatárt igazoljanak, noha továbbra is nagyon nehéz helyzetben vannak a piacon. Újságírónk kérdésére pedig azt is elmondta, hogy nem lepődött meg az ellenfél összeomlásán, mert ha az odavágón a Honvéd nem veri meg magát, már ott is hasonló eredmény születhetett volna.

A játékos kijáróban – mit ad Isten – a nap hősébe, Holender Filipbe botlottunk, aki megállt nekünk egy gratuláció, és néhány gondolat erejéig:

“Nagyon fontos meccs volt számunkra, és sikerült, amit akartunk: két gyors gólt rúgtunk 15-16 perc alatt. Utána is miénk volt a meccs, a kiállítástól meg főleg. Szerencsére jól hoztuk ezt a mérkőzést. Elégedett vagyok magammal, de szeretném mostantól ezt a színvonalat tartani. Mindig támadó szellemű játékos voltam, a 3-5-2-es rendszerben is szélsőt játszottam. Persze védekezni is sokat kellett, de inkább elől érzem jól magam. Nemcsak Danilón, rajtam is volt nyomás, szeretek gólokat szerezni, mint ahogy itt mindenki. Igazi csapat vagyunk, mindenkitől várható, hogy betalál.”

Megkérdeztük arról is, hogy megtarthatja-e posztját egy új csatár érkezése esetén, mire jött a vérprofi válasz:

“Ezt az edzőnek kell eldöntenie, én csak teszem a dolgomat.”

Kép forrása: facebook.com/honvedfc