Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Pogba lenyűgöző öltözői beszéde a vb-döntő előtt – videó

Az oroszországi labdarúgó-világbajnokság előtt nagy kérdőjelet képezett, hogy vajon ki lesz a francia válogatott vezére a pályán és az öltözőben. Lesz-e szószóló, aki felnő a feladathoz, vagy vezér nélkül marad a gall nemzeti csapat. Végül a pályán és az öltözőben is akadt ilyen személy, a csapatmunka pedig világbajnoki címet eredményezett.

Ki volt a francia válogatott legjobbja a vb-n? Ki volt a vezér a pályán? Remek teljesítményből akadt bőven, Kylian Mbappé tündökölt, Paul Pogba és Antoine Griezmann is jól szerepelt (utóbbi talán hagyott hiányérzetet), ám az igazi kulcsember a védekező középpályás N’Golo Kanté volt. A Chelsea kiválósága összekötötte a csapatrészeket (védő és támadószekció), betöltötte az űrt, remekül szűrt és építette a támadásokat mélységből segédkezve. Nemes egyszerűséggel mindenhol ott volt, ahol kellett. Továbbá nem mehetünk el a beugró személye mellett, avagy a torna legnagyobb nyertese Benjamin Pavard lett, aki teljesítményével letette a névjegyét az asztalra.

Sokan talán úgy gondolhatták látatlanban, hogy az öltözőben Antoine Griezmann lesz az, aki megragadja a stafétabotot, de nem ő volt, hanem Paul Pogba, aki roppant érett beszédekkel motiválta a társakat. Az argentinok elleni beszédét már bemutattuk a motivátornak, most pedig jöjjenek a döntő előtti szavak:

“Nem akarok sokat beszélni. Mindannyian tudjuk, hol vagyunk. Mindannyian tudjuk, mit akarunk. Mindannyian tudjuk, milyen utat jártunk be. Ott van a szívünkben, a tekintetünkben. Látom mindenkiében. Mindenki jól koncentrál. Nem szabad elfelejteni, lehet, hogy már ismétlem magam, de kilencven percre vagyunk attól, hogy történelmet írjunk. Hogy világbajnokok legyünk. Egy meccs. Nem tudom, ki mennyi meccset játszott már életében, a karrierjében, de egy meccsünk van, ami mindent megváltoztathat. Két csapat van, de csak egy kupa. Ők is tudják, ők is akarják. Elvesztettünk már egy döntőt. Tudjuk jól, itt van még a torkomban, itt van a fejünkben. Ma nem hagyjuk egy másik csapatnak, hogy elvegye, ami a miénk. Egymásra nézünk, és nem hagyjuk, hogy elvegyék. Azt akarom, hogy az összes francia emlékezetében ott legyünk. A gyerekeik, az unokáik és az ő unokáik emlékezetében is. Kilencven percünk van, hogy történelmet írjunk. Örökre. Örökre. Rátok nézek, nincs kedvem kiabálni. Ki fogunk menni a pályára, és könnyeket akarok látni. Nem bánatból, hanem örömből…”

Apropó Pogba! Egyre több forrás számol be arról, hogy a francia megunta Mourinho társaságát. Edző és játékos elmérgesedő viszonyáról már a szezon hajrájában is lehetett hallani. A portugál mester elképzelése és játékszisztémája láthatóan nem tetszik a korábbi Juve játékosnak, aki a hírek szerint könnyen lehet, hogy újra zebra lesz. Összeáll a Pogba – Ronaldo duó, kiegészülve Dybalával és még sorolhatnánk? Alighanem fel lenne adva a lecke az összes európai csapatnak…