Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2018: Paul Pogba, avagy Franciaország motivátora!

Amellett, hogy Paul Pogba igazi vezérként futballozott az oroszországi világbajnokságon, a vb-győztes franciák öltözőjében is vezérszerepe volt a Manchester United középpályásának.

(Kép: as.com)

A Marca című sportnapilap összeállítása szerint a 25 esztendős középpályás több nagy hatású beszédet is tartott a csapattársak előtt, különösen az egyenes kieséses szakaszban. Az egyiket Argentína ellen:

“Srácok, harcosokat szeretnék látni a pályán! Nem akarok hazamenni! Boldogan fogjuk ezt a napot zárni, és ünnepelni fogunk. De előtte meg szeretnék halni a pályán, együtt, veletek! Ki fogjuk nyírni őket! Messi vagy nem Messi (…) kit érdekel. Azért jöttünk, hogy megnyerjük ezt a **** világbajnokságot!” 

Ez után következett Uruguay, ahol Pogba újra előállt egy kis extra motivációval: “Ez az a pont, ahonnan már nincs visszaút. Tovább kell jutnunk bármi áron. Ott kell lennünk július 15-én a döntőben! Ma Balise Matuidi nem játszik (a negyeddöntőben sárga lapok miatt nem játszott a Juve középpályása az uruk ellen – a szerk.). Biztos hogy csalódott, ideges és letört most, hiszen pontosan tudom, hogy mindannyiunknál többet akarna játszani ezen a napon! Csak ilyen típusú játékosokkal juthatunk előre. Matuidi nem lesz ott a pályán, de olyan lesz ez az egész, mintha mégis ott lenne ő is velünk. Egymásért kell küzdenünk, ahogy eddig is tettük. Több kell, mint Argentína ellen, sokkal több! Le kell győznünk a legjobbakat ahhoz, hogy mi legyünk a legjobbak!”

Most már kíváncsiak lennénk arra is, hogy vajon mit mondhatott Pogba Belgium ellen az elődöntőre készülve, vagy netán a horvátok elleni finálé előtt.