Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U19-es Eb: Olaszország rangadót nyerve fél lábbal az elődöntőben

A mai nap folyamán folytatódtak a finnországi U19-es Európa-bajnokság küzdelmei. Az A-csoportban már a 2. fordulós meccseket bonyolították le, melyek után az olaszok rangadót nyerve lényegében elődöntőbe jutottak, a házigazda pedig északi derbit veszítve közel áll a kieséshez. Azonban izgalmas végjáték várható, hiszen bármely válogatott továbbjuthat még az utolsó körben!

Az olaszok egy kicsivel közelebb kerültek a végső győztesnek járó trófea megszerzéséhez (forrás: uefa.com)

A mai napi program, egyben a csoportkör 2. fordulós küzdelmei az U19-es Európa-bajnokságon a házigazda finnek meccsével kezdődött, akik északi rangadót játszottak Norvégiával. Két, az első körben vesztes válogatott csapott így össze egymással, a tét ebből adódóan pedig elég nagy volt, ez pedig a mérkőzés alakulásán is meglátszódott. Az első félidőben a norvégok tudtak vezetést szerezni, de a finnek büntetőből egyenlítettek, majd a második játékrészben a vezetést is megszerezték. Az odahaza játszó korosztályos nemzeti csapat pedig már zsebben érezhette a három pontot, azonban elképesztő hajrát produkálva végül győztek a norvégok 3-2-re! A 90. percben Botheim egyenlített, majd a ráadás 2. percében az azt megelőzően gólpasszt kiosztó Borkeeiet szerezte meg a győzelmet! Ezzel ekkor még nem, de az esti meccs után eldőlt, hogy a házigazda biztosan nem juthat be a legjobb négy közé, ám a norvégok még igen.

Az A-csoport esti mérkőzésén rangadóra került sor, ugyanis két, az első körben győztes válogatott csapott össze Olaszország és Portugália személyében. A mérkőzés elején, már a 9. percben megfogyatkoztak a portugálok, ugyanis Queiros kapott piros lapot, ám ennek ellenére gól nélküli döntetlent hozott az első játékrész. Azonban a fordulást követően hamar betaláltak az olaszok, hiszen már az 52. percben Capone révén módosult az eredmény. Ám jött az egyenlítés is a 69. minutumban, hiába játszottak tehát emberhátrányban a portugálok! Ugyanakkor 10 perc sem telt el Portugália egyenlítése után, és újból előnybe kerültek az olaszok! Azok az olaszok, akik végül bevitték a hajrában a kegyelemdöfést is, viszont még a portugálok is betaláltak a legvégén, de a pontmentés nem jött össze, így 3-2-re nyertek az olaszok, immár másodjára győzve pedig már szinte biztosan ott vannak az elődöntőben, míg a portugálok és a norvégok közül csatlakozik Olaszországhoz az egyik fél, ami a továbbjutást illeti. Alapvetően matemakailag megtörténhet az is, hogy Norvégia és Portugália jusson tovább, és az is, hogy a házigazda Finnország se essen ki a csoportkör után, de ez utóbbira már tényleg nagyon kicsi az esély, de adott esetben összejöhet!

U19-es Európa-bajnokság, Finnország • A-csoport, 2. forduló

Finnország – Norvégia • 2-3 (1-1)
Gólszerzők: Vertainen (29. – büntetőből), Ylatupa (53.), ill. Hauge (11.), Botheim (90.), Borkeeiet (90+2.)

Portugália – Olaszország • 1-3 (0-0)
Gólszerzők: Luis (69.), Quina (89.), ill. Capone (52.), Scamacca (78.), Frattesi (84.)
Kiállítás: Queiros (9.), ill.

Az A-csoport állása a 2. fordulót követően