Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

City: Sterling ultimátumot kapott, lehet hogy mégsem hosszabbítanak vele

Nem úgy sült el ez a világbajnokság, ahogy az angol válogatott támadó szerette volna – úgy tűnik, be kell érnie valamivel kisebb fizetéssel.

Kép: AS

Még a világbajnokság előtt megkezdődtek a tárgyalások Raheem Sterling és a Manchester City között a szerződéshosszabbítással kapcsolatban. A Mirror arról számolt be, hogy a játékos képviselői szerettek volna kiharcolni egy elég jövedelmező kontraktust, jókora fizetésemeléssel. Ezt a tervüket arra alapozták, hogy Sterling a nyári tornán tud majd olyan produkciót nyújtani, ami meggyőzi a City vezetőit, de legalábbis más csapatok is elkezdenek érdeklődni iránta. Nagyon úgy tűnik azonban, hogy ezek közül egyik sem történt meg.

Az oroszországi vb nem Sterlingről szólt, és habár Anglia nem szerepelt rosszul, ő pedig alapember volt, teljesítménye alaposan megosztotta a közvéleményt. Egyes szakértők kiálltak mellette, mondván ha nem is látványos amit csinál, igenis hasznos tagja volt a csapatnak, máshol viszont nem voltak ilyen jóindulatúak vele (a statisztikákra szakosodott Whoscored.com például beválogatta a vb legrosszabb “álomcsapatába”).

Röviden tehát Sterling iránt most nem túl nagy az érdeklődés, így vélhetően vissza kell vennie az igényeiből, ha szeretne hosszabbítani jelenlegi csapatával. Az angol lap szerint 2020-ig köti őt Manchesterbe a szerződése, ám ha nem sikerül megállapodniuk, akkor vélhetően már a jövő nyáron megszabadul tőle a világoskék klub. Mindenképpen szeretnék pénzért értékesíteni, nem engednék el ingyen.

Nem csak Sterling jövője kérdéses azonban a City-nél: a fiatal Brahim Diazt szeretnék kölcsönadni a La Ligában szereplő testvér-egyesületüknek, a Gironának. A spanyol támadó azonban jobb szeretne inkább maradni és bizonyítani Pep Guardiolának.

A 18 éves spanyol mellett egy koszovói fiatalember sorsa is eldőlhet hamarosan: Bersant Celina szintén a klub akadémiáján pallérozódott és egy alkalommal még a felnőttek között is játszott, ám a kékek eladnák. A Swansea lehet majd a vevő, akik látnak potenciált benne és nem sajnálnának 4 millió fontot sem érte.