Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: a Sevilla örül az Újpestnek

Mint ahogy arról mi is beszámoltunk, az Újpest az azeri Neftci Baku legyőzésével továbbjutott az Európa-liga selejtező következő fordulójába, ahol a Sevilla lesz az ellenfele. A spanyol klub már nagyon várja a magyarokat. 

Forrás: MTI

A Sevilla a hivatalos honlapján számolt be a meccsről, és örömmel fogadták, hogy a következő állomásuk Budapest lesz. A spanyol klub meg is könnyebbülhetett az eredmény hallatán, mert így megspóroltak maguknak egy hosszú és fárasztó bakui utat.

Az Újpest jövő héten, július 27-én utazik Sevillába, hogy lejátsszák a selejtező mérkőzés odavágóját a Ramón Sánchez Pizjuán stadionban. A spanyol klub kiemelte, hogy a magyarok valószínűleg fáradtabbak lesznek, hiszen Magyarországon már a hétvégén elkezdődik a bajnokság, és az Újpest az MTK ellen fog játszani.

Az egyik legnagyobb spanyol sportlap az AS azt hangsúlyozta ki, hogy a spanyolok egy számukra érdekes helyen fognak Újpesten pályára lépni. A Szusza Ferenc stadion a korábbi sevillai Real Betis edző után kapta a nevét: Szusza Ferenc 1971-76 között a irányította a városi riválist, és a szurkolók csak Tito Ferencnek hívták őt. Az AS azt is megemlíti, hogy ő volt az az edző, aki először pályára küldte Rafael Gordillót, aki később a Real Betis klublegendája lett.

A visszavágóra augusztus 2-án kerül sor Budapesten, ami az első idegenbeli és külföldi tétmeccse lesz a Sevilla új edzőjének, Pablo Machínnek.