Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eldőlt, szerepelhet-e az AC Milan az európai kupasorozatokban

Ahogy arról mi is beszámoltunk, két szezon egyikéből kizárták az AC Milan csapatát az európai kupákból, mert az UEFA álláspontja szerint megsértette a pénzügyi fair playre vonatkozó előírásokat. A klub fellebbezett, és most meg is született az ítélet. 

Forrás: sportsnet.com

Az AC Milan az UEFA júniusi ítélete után fellebbezett a nemzetközi Sportdöntőbíróságnál (CAS) a büntetés eltörléséről, ahol úgy döntöttek, hogy az olasz klub mégis indulhat az európai kupasorozatokban a 2018/19-es idényben. A Milan a hatodik helyet szerezte meg az előző szezonban, amellyel kiharcolták az Európa-liga indulást, ám az UEFA kizárása miatt nem tudtak volna részt venni a sorozatban.

A klubot a Li Jung-hung nevével fémjelzett kínai cégcsoport vásárolta meg tavaly áprilisban 740 millió euróért Silvio Berlusconitól, és 2017 nyarán 200 millió eurót költött igazolásokra. Emellett a cégcsoport a július 6-i határidőig nem kezdte el visszafizetni több mint 300 millió eurós hiteltartozását, a Milan így jelenleg az amerikai Elliott Management befektetési alap tulajdonában van.

A CAS annak ellenére, hoyg jóváhagyta a fellebbezést, úgy gondolja, hogy a klub valóban megsértette a pénzügyi Fair Playre vonatkozó előírásokat, de a büntetés aránytalan volt.